undefined

Onze geschiedenis

Al meer dan 60 jaar vindingrijke oplossingen, geïnspireerd door jouw leven

Van Marc Grégoire's experimenten in de jaren 50, tot vandaag... Van de eerste pan met antiaanbaklaag tot een compleet assortiment kleine huishoudelijke apparaten, Tefal is nooit gestopt met innoveren om je dagelijks leven gemakkelijker te maken. Zodat je je eindelijk kan concentreren op wat echt belangrijk is. Herbeleef de belangrijke gebeurtenissen die onze geschiedenis mee vorm hebben gegeven.

Een paar belangrijke data

 • De jaren 50

  De uitvinding van de koekenpan

  undefined
 • De jaren 60

  Klaar om op te stijgen?

  undefined
 • De jaren 90

  Ingenio

  undefined
 • De jaren 2000

  Hitte meester

  undefined
 • En vandaag?

  Je nieuwe bondgenoten in de keuken

  undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

1956
Het begint allemaal met een hengel...

In het begin stelt de Franse ingenieur Marc Grégoire zichzelf voor de uitdaging een hengel van glasvezel uit te vinden, in plaats van bamboe te gebruiken. Zo ontdekt hij polytetrafluorethyleen (PTFE), een materiaal met antikleefeigenschappen, en ontwikkelt hij een innovatief procédé om een aluminiumschijf met dit materiaal te bekleden.
Na een discussie over een pan kokende melk met zijn vrouw Colette, komt hij op het idee om anti-aanbaklagen aan te brengen op kookgerei. Je kunt nu een biefstuk dichtschroeien zonder dat hij aan de pan blijft kleven en de pan in een mum van tijd schoonmaken. Zo wordt de eerste anti-aanbakpan geboren, alleen te gebruiken door mevrouw Grégoire. 

Wist je dat?

In 1954 vroeg Marc Grégoire octrooi aan op de eerste "anti-aanbakpan".

undefined

1956 Het merk Tefal is geboren...

undefined

Om het koken te revolutioneren!

Aanvankelijk lijken de fabrikanten van huishoudelijke apparatuur zich niets van zijn uitvinding aan te trekken. Daarom besluit Marc Grégoire zijn eigen werkplaats op te zetten in Sarcelles (Frankrijk) en richt hij in 1956 het bedrijf Tefal op. Zijn producten worden gedemonstreerd door zijn vrouw Colette. Het is een onmiddellijk succes, met demonstranten en reclameposters die de revolutionaire pan promoten.

Wist je dat?

In het eerste jaar dat de werkplaats in Sarcelles operationeel was, werden 100 pannen per dag geproduceerd.

undefined

Januari 1961 Beroemd na één foto

undefined

1st lady van de Verenigde Staten, 1ste media buzz

Terwijl Tefal zijn pannen begint te exporteren naar de VS, vindt er een opmerkelijke wending plaats: een foto van Jackie Kennedy die een bekende winkel in New York verlaat met een Tefal-pan in haar hand, wordt gepubliceerd in de pers. Dit onverwachte beeld kreeg veel aandacht in de media en gaf de reputatie van het bedrijf wereldwijd een flinke boost.

Februari 1963 De heropleving van Pannenkoekdag

Maak je klaar voor Crep'Party !

Tefal komt met een geweldig idee: pannenkoeken mengen met "La Chandeleur", een feest dat in onbruik is geraakt. Een populaire Franse talkshow host is uitgenodigd om een gigantisch pannenkoekfeest te leiden. Het is meteen een succes bij het publiek... In de daaropvolgende jaren wordt Tefal een symbool van saamhorigheid: pannenkoekpannen, taartvormen, wafel-/tosti-ijzers, raclette- en fondueapparaten, grills... Op elk product maakt de kwaliteit van de antiaanbaklaag een echt verschil.

undefined

1968 Groupe SEB neemt Tefal over

Het begin van een nieuw tijdperk

In 1968 koopt SEB - weldra Groupe SEB, de wereldwijde leverancier voor kleine huishoudelijke apparaten - het bedrijf van Tefal en zijn 5 Europese vestigingen.

undefined

Wist je dat?

SEB maakt gebruik van de knowhow van Tefal op het gebied van coating voor de producten van de Groep, zoals de Durilium-zoolplaat van de strijkijzers van Calor.

undefined

De jaren 90 en 2000

Geluk begint thuis

Omdat het gevoel van welzijn thuis een grote uitdaging is geworden voor de maatschappij, maximaliseert Tefal innovatie die verder gaat dan kookgerei: elektrische strijkijzers, waterkokers, weegschalen, telefoons, kinderverzorgingsartikelen en zelfs domotica!

undefined

Simpel, veelzijdig, ingenieus...

Maak plaats voor Ingenio! Tefal begrijpt de nieuwe verwachtingen van de consument voor meer praktische, compacte producten. Zo krijgt onze Ingenio-reeks gestalte, met zijn slim afneembaar greepsysteem. Een kleine revolutie die 5 jaar Onderzoek & Ontwikkeling vergde.

undefined

De jaren 2000 De kookrevolutie

Perfecte warmteregeling

De nieuwe Thermo-Spot technologie zorgt voor een kleine revolutie in de wereld van het koken: een warmte-indicator ingebouwd in het midden van de pan wordt rood zodra de ideale kooktemperatuur is bereikt. Deze innovatie maakt koken zo gemakkelijk..

undefined

En vandaag?

undefined

Nieuwe bondgenoten in de keuken

Tefal blijft ingenieuze oplossingen ontwerpen die zorgen voor perfecte resultaten, zodat jij je eindelijk kunt concentreren op wat echt belangrijk is. Ontdek ook: - Optigrill™, het genot van perfect gegrilde gerechten - Cake Factory, waarmee alle baksels lukken

We bevelen ook aan...

Onze verplichtingen

Ontdek onze specifieke initiatieven om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en een levendigere samenleving op te bouwen waarin iedereen tijd kan besteden aan belangrijke dingen die ons samenbrengen.

undefined

Alles wat je moet weten over Tefal

Ontdek onze expertise, onze teams, onze waarden... die zorgen voor een naadloze weg naar een levendig thuis.

undefined