De Tefal pannen keuze hulp

Een pan is één van de meest gebruikte kookgerei in de keuken. Hoe beter de pan bij jou en je kookstijl past, hoe gemakkelijker het is om ermee te kokkerellen.

Tegenwoordig zijn er veel soorten pannen in allerlei vormen en maten. Denk aan verschillende materialen, coatings, grootte, hoogte, kleur en vorm. Mogelijk vind je het hierdoor lastig om een goede keuze te maken en te ontdekken welke pan het beste bij je past. Geen zorgen! Op deze pagina vind je alle verschillen tussen materialen, coatings, het type pan en het gebruik ervan.

Kieswijzer image (1)-min (1).png

Stap 1: het type coating

Vergelijk hier alle type coatings

Onze beste anti-aanbak series

Ingenio: perfect stapelbare pannen
Unlimited: onze sterkste pannen
Eco-respect: van gerecycled aluminium

Onze beste keramische series

Renew ON: bevat de nieuwste keramische anti-aanbaklaag en gaat daarmee nóg langer mee
Natural Chef: bevat een keramische coating (geen anti-aanbaklaag)

Onze beste RVS series

Nordica: kook- en steelpannen
Virtuoso wok en koekenpannen

Thermo Signal Tefal bespaar energie eco (3).png

Altijd de juiste baktemperatuur

Met Tefal's Thermo-Signal™

Maak kennis met onze vernieuwde Thermo-Signal™. Geniet keer op keer van perfecte bakresultaten door bakken op de juiste temperatuur. Zodra de rode stip effen rood kleurt weet je dat jouw pan heet genoeg is om te beginnen met bakken en kun je je warmtebron lager zetten. Zo bespaar je meteen energie én behoud je kleuren, smaken en vitamines en serveer je het perfecte gerecht!

Thermo Signal Tefal (1).png

Stap 2: het type pan

De pan met verwijderbare handgreep

Onze unieke Ingenio pannen hebben een verwijderbare handgreep en bevatten hiermee hét ideale stapelbare systeem. Bespaar hiermee tot wel 50% ruimte in de kasten en lades. Daarbij zijn de pannen hiermee geschikt voor in de oven. De Ingenio serie bevat zowel koekenpannen, als kookpannen, hapjespannen en wokpannen.

De Ingenio pannen van Tefal-min.png

De hapjespan

Een hapjespan (met deksel) heeft een brede platte bodem en relatief hoge, verticale zijkanten die veelzijdig koken mogelijk maakt, zoals bakken, aanbraden en zelfs roerbakken. Je kunt de hapjespan gebruiken voor bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en sauzen.

Tefal Unlimited ON Hapjespan anti aanbaklaag-min.png

De koekenpan

Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom hebben we een koekenpan met anti-aanbaklaag, keramische anti-aanbaklaag en pannen zonder coating van RVS of gietijzer. Wat je ook kiest, je kunt ervan uit gaan dat jouw Tefal pan het aankan: van een gebakken ei tot gebraden vlees en geroosterde groenten. Kijk snel welke pan het beste bij jou past.

Renew ON Keramische koekenpannen

De braadpan

Een goede braadpan brengt veel plezier in de keuken. Ze zijn veelzijdig dankzij het grote kookoppervlak en de hoge opstaande rand, waardoor je in een keer grote hoeveelheden kan maken. Een braadpan is vaak gemaakt van gietijzer of gietaluminium, zodat ze nog langer de warmte kunnen vasthouden. Hierdoor zijn ze perfect voor de bereiding van stoofgerechten en slow-cookgerechten. Tefal's braadpannen assortiment bevat braadpannen van licht tot zwaar, trendy groen, rood of klassiek zwart. 

AIR Braadpannen-min.png

Kookpannen

Kookpannen zijn onmisbaar in de keuken als basis en zijn er in diverse maten. Voor grote hoeveelheden soep of pasta of juist kleinere pannetjes voor sauzen en kleine porties eten. Kook sauzen, rijst, aardappelen, soepen en meer in stijlvolle RVS pannen.

Digital-H8524635-Nordica-M-MikaelssonStewpot-24cm-05JT-082 (1).png

De wokpan

Met een wokpan heb je weinig olie nodig en bak je ingrediënten kort op een hogere temperatuur. Zo behoud je voedingsstoffen en worden groenten lekker knapperig. Dankzij de diepe ronde vorm kun je ingrediënten makkelijk door elkaar mengen voor heerlijke (eenpansgerechten). Op deze pagina zie je alle wokpannen van Tefal. Zowel geschikt voor inductie als andere warmtebronnen.

Renew ON Wokpan keramische coating

De grillpan

Grill eenvoudig vis, vlees of groente in een Tefal grillpan. Met grillen bak je op hoge temperaturen waardoor de buitenkant snel dichtschroeit en je de kenmerkende grillstrepen krijgt. Deze hete en relatief korte bereidingswijze zorgt voor beter behoud van voedingsstoffen en sappen. Tefal heeft grillpannen in verschillende maten en vormen. Ze zijn daarnaast extra bestendig tegen krassen en geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.

Grillpan Gietijzer Tradition Tefal (1) (1).png

De snelkookpan

Kook snel en energiezuinig gezonde maaltijden met Tefal snelkookpannen. Heerlijke stoofgerechten, groentes, aardappels of soepen zijn 2x zo snel gaar in een snelkookpan dankzij het onder druk koken en de dikke bodems met optimaal warmtebehoud. Hierdoor bespaar je met een Tefal snelkookpan tot wel 50% aan energie*.

*VS. TRADITIONELE KOOKPANNEN VAN TEFAL
Snelkookpan Tefal-min.png

De pannenkoekpan

Waarom een pan speciaal voor pannenkoeken? Het formaat is perfect voor een pannenkoek en dankzij de lagere rand kunnen pannenkoeken makkelijker omgedraaid worden, dan bijvoorbeeld in een koekenpan. Daarnaast wordt de pan snel en gelijkmatig warm, ook op gemiddelde temperatuur. Voor perfect gegaarde pannenkoeken!

Pannenkoekpan Tefal-min.png

De perfect stapelbare Tefal Ingenio pannen

Vereenvoudig jouw leven in de keuken met Tefal Ingenio pannen met verwijderbare handgrepen! Met het Ingenio stapelbare systeem bespaar je ruimte in de kasten. Zelfs koken wordt eenvoudig omdat je de pan kan gebruiken om te koken, op te warmen en restjes in te bewaren in de koelkast.

De voordelen van Tefal Ingenio


• Bespaar tot wel 50% in je keukenkastjes
• Gebruik de Ingenio pan (zonder handgreep) in de oven
• Bewaar meteen restjes dankzij de kunststoffen deksels

Tefal Ingenio Stapelbare pannen.png

Stap 3: formaat van je pan

Formaat kookpannen


Kookpannen van 16 tot 20 cm diameter zijn ideaal voor porties soep, sauzen, havermout en granen en zijn perfect voor kleine gezinnen, alleenstaanden en koppels. Kook je voor meer personen? Dan raden we een diameter van 24 tot 30 cm aan. We raden je aan om minimaal 2 verschillende maten te kiezen, zodat je kunt wisselen of meerdere ingrediënten tegelijk kunt bereiden.Formaat hapjes- en koekenpannen


Wat betreft de hapjespannen en koekenpannen, is een diameter van 24 cm tot 28 cm geschikt voor 2-4 personen. Pannen vanaf 30 cm tot 36 cm zijn perfect voor grote hoeveelheden en meer dan 5 personen. Een set van 2-3 koekenpannen, een wokpan en een hapjespan - samen met 2 kookpannen is een ideale basis om mee te starten. 

Hoe kies je de juiste maat voor pannen?

Stap 4: voor welke warmtebronnen is de pan geschikt

Alle Tefal pannen zijn altijd geschikt voor gas, elektrisch en glaskeramisch als warmtebron. Heb je inductie, kijk dan goed of de pan óók geschikt is voor inductie.

Indien een pan ook geschikt is voor inductie, wordt dit vermeld in de titel/naam van de pan in onze webshop. Bijvoorbeeld: “Ingenio Preference koekenpan 28 cm – inductie”. In dit geval is de pan(nenset) geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.

Ontdek ons pannen assortiment

Onze koekenpannen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom hebben we koekenpannen met anti-aanbaklaag, keramische anti-aanbaklaag en pannen zonder coating van RVS of gietijzer.

PushCard PDP's - koekenpannen (2).png

Onze wokpannen

Wok met weinig olie en voor een korte tijd op hoge temperatuur. Dankzij de diepe vorm van een wok meng je de ingrediënten eenvoudig door elkaar. Ideaal voor eenpansgerechten.

PushCard PDP's - wokpannen.png

Onze hapjes- en braadpannen

Een hapjes- of braadpan is veelzijdig, geschikt om grote hoeveelheden te maken en perfect voor eenspansgerechten.

PushCard PDP's - hapjes-braad pannen.png

Onze kookpannen

Een combinatie van steelpannen, stoofpannen en kookpannen: onze sets bestaan uit verschillende maten en materialen van RVS, keramiek, anti-aanbak en aluminium.

PushCard PDP's - Kookpannen.png