De Mini Compact is een compacte stoomkoker die je graag zult gebruiken. De schalen kunnen ondersteboven op de voet worden gestapeld. Handig en makkelijk op te bergen in elke keuken. Geen controle nodig, de bereiding stopt wanneer het water op is.
Klein toestel, grootse resultaten!
J kunt de inhoud naar behoeften aanpassen: tot 6,5 L wanneer je 3 schalen gebruikt of tot 4,3 L wanneer je 2 schalen gebruikt.
Waterklok: een slimme functie die het waterpeil controleert om afval tegen te gaan. Elk ingrediënt vergt een specifieke hoeveelheid water, en zo doe je het altijd juist.
Kenmerken
Snel stomen voor een gezonde maaltijd
Gebruik tot 3 schalen om een complete, gezonde maaltijd klaar te maken
Maak een complete maaltijd voor 2 personen klaar
Minicompact heeft het ideale formaat om maaltijden voor 1 of 2 personen klaar te maken
Waterklok
Dankzij de waterpeilindicator kan je altijd de juiste hoeveelheid water gebruiken voor het soort voedsel dat je wilt stomen.
Gepatenteerde, ultracompacte opbergmethode
Heel makkelijk op te bergen dankzij de speciale, gepatenteerde methode. Past in iedere keuken!
In de loop van de tijd kunnen de sterk gekleurde natuurlijk vloeistoffen van producten als wortelen en bieten vlekken veroorzaken in de opvangbak voor kookvocht. Dit is normaal. Je kunt de vlekken direct na het koken verwijderen met citroensap.
De ingrediënten zijn erg compact en vereisen een andere kooktijd: probeer het met een langere kooktijd. Er worden te veel ingrediënten bij elkaar gekookt: doe de grotere ingrediënten en de ingrediënten met een langere kooktijd in de onderste schaal. Probeer de stoomschalen niet te vol te doen. Ontkalk het apparaat. Snijd de ingrediënten in kleine stukjes.
Eten uit een stoomkoker heeft een veel betere smaak. Daarom kun je het beste spaarzaam zijn met kruiden. Eventueel kun je een kleine hoeveelheid op de ingrediënten strooien. Je kunt ook kruiden toevoegen aan het stoomwater om je voedsel zo extra smaak te geven.
Ja. Blijf altijd bij een klein elektrisch keukenapparaat wanneer het aan staat. Je hoeft echter niet continu op de stoomkoker te letten. Stel gewoon de timer in en het belletje laat je wel weten wanneer het eten klaar is. Het eten kan niet aanbranden en je hoeft dus ook niet te roeren. Let op: vergeet niet om water in de kuip te doen.
Als de kooktijden verschillend zijn voor de levensmiddelen in alle schalen, start je met het koken van het levensmiddel dat de meeste tijd nodig heeft in de laagste schaal en daarna voeg je de bovenste schaal/schalen toe terwijl het kookproces bezig is om de bereiding te voltooien.
We raden aan om alleen ingeblikte of voorgekookte peulvruchten en bonen in de stoomkoker te gebruiken. Ze moeten worden afgegoten en gespoeld voordat ze in de stoommand worden geplaatst. Ze hoeven niet eerst te worden geweekt en gekookt.
Ja, je kunt deze in de stoomkoker stomen. Het kost evenveel tijd als wanneer je de pudding in een pan stoomt/suddert. Blijf gewoon het waterniveau controleren en bijvullen.
Ja. Als de stoommandjes uitneembare bodems hebben, kun je de bodems uit de mandjes 2 en 3 verwijderen en een kleine hele kip in de onderste stoommand plaatsen om te stomen.
Voor recepten met een lange kooktijd moet je de watertank bijvullen tijdens het koken. Als je de watertank bijvult, moet je ovenwanten gebruiken om de deksel en de stoommand op te tillen. Til voorzichtig op en giet het water weg dat is opgevangen in de opvangbak voor kookvocht. Vul de watertank daarna bij met koud onbehandeld kraanwater.
De bereidingstijd blijft gelijk, of je nu één of twee niveaus gebruikt. Schik het voedsel op het eerste niveau niet te dicht op elkaar, zodat de stoom ook het tweede niveau kan bereiken.
Dat kan eenvoudig door de eieren in het stoommandje te plaatsen. De kooktijd is 12 minuten voor 6 hardgekookte eieren en 8 minuten voor 6 zachtgekookte eieren.
Pak de schalen en potjes niet beet zolang de bereiding gaande is en raak het apparaat niet aan wanneer het stoom produceert. Stop eerst de bereiding. Verplaats het apparaat niet als het hete vloeistoffen of heet voedsel bevat. Gebruik altijd ovenhandschoenen om de schalen of potjes na de bereiding uit het apparaat te nemen.
Probeer eens verse kruiden, citroen, knoflook, sinaasappel of ui eraan toe te voegen. Om gemarineerde kip, vlees en vis extra smaak te geven, kan je barbecuesaus of kruidenmixen gebruiken.
Ja, vooral voor recepten met een lange bereidingstijd. Controleer ook het waterpeil tijdens de bereiding, voor het geval dat het moet worden bijgevuld.
Voor sommige recepten is het gebruik van huishoudfolie nodig om condens te voorkomen en kwetsbare voedingsmiddelen goed te houden. Kies een huishoudfolie dat speciaal bedoeld is om mee te koken, of magnetronfolie. Gebruik liever geen aluminiumfolie; hierdoor wordt de bereidingstijd vaak langer.
Ja, deze onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig. Het is echter het beste om ze dan bij de laagste temperatuur af te wassen of het voorwasprogramma te gebruiken.
Ja, het moet na 7 tot 10 beurten worden ontkalkt. Om dit te doen, vul je het waterreservoir met 1/3 witte azijn en 2/3 water. Laat het vervolgens 1 nacht afkoelen. Spoel de binnenkant van het waterreservoir een paar keer schoon met warm water. Gebruik nooit bijtende schoonmaakproducten.
We raden je aan om je apparaat gemiddeld na elke 7 tot 10 stoombeurten te ontkalken om een effectieve stoomtoevoer te behouden en de levensduur van je apparaat te verlengen. Om dit te doen, vul je het waterreservoir met 1/3 witte azijn en 2/3 water. Laat het vervolgens 1 nacht afkoelen. Spoel de binnenkant van het waterreservoir een paar keer schoon met warm water. Gebruik nooit bijtende schoonmaakproducten.
[Controle 1] Heb je het water op de goede plaats toegevoegd? Doe het water in het waterreservoir met het grijze onderdeel in het midden (het verwarmingselement).
[Controle 2] Heb je genoeg water in het reservoir gedaan? Als er niet genoeg water in het waterreservoir zit, kan er geen stoom worden geproduceerd. Zelfs als je iets maar kort gaat koken, moet je erop letten dat het water ten minste tot aan de bovenkant van het verwarmingselement (het grijze onderdeel) komt. Het duurt even voordat er stoom komt, zelfs als je genoeg water hebt toegevoegd.
[Controle 3] Is het verwarmingselement (het grijze onderdeel) vuil? Als mineralen uit het water zijn neergeslagen op het verwarmingselement, kan het mogelijk de hitte minder goed doorgeven, waardoor er geen stoom wordt geproduceerd. Bij veranderingen, zoals verkleuring van het verwarmingselement - bruin, zwart of wit - of als het oppervlak afschilfert, is onderhoud aan het verwarmingselement nodig. Ontkalk het element.
Dat klopt. De turbo-ring zit om het verwarmingselement heen, zodat het water binnen de ring doeltreffend wordt verhit. De ring is zo ontworpen dat hij niet strak aansluit op het verwarmingselement. Het water in de ruimte tussen het verwarmingselement en de ring wordt gebruikt om de stoom te produceren. Zorg dat de turbo-ring juist is geplaatst, met de inkeping beneden.
Het oppervlak van het verwarmingselement schilfert niet af. Waarschijnlijk is het een laagje dat zich op het oppervlak van het verwarmingselement heeft vastgehecht. Ontkalk het element.
Als er niet genoeg water in de tank zit, schakelt het verwarmingselement zichzelf uit. Vul de tank bij tot het aangegeven maximumniveau. Het kookprogramma wordt automatisch weer gestart. Gebruik handschoenen wanneer je de tank bijvult en zorg ervoor dat je geen hete oppervlakken of voedsel dat bereid wordt, aanraakt.
De schalen hebben afneembare roosters, behalve de opvangbak, waar de roosters altijd op moeten blijven. Door de roosters te verwijderen, krijg je meer ruimte voor het bereiden van voedsel dat veel plaats inneemt (zoals hele kippen, artisjokken, kreeft, bloemkool of broccoli) Zo plaats je de roosters op de schalen: • Pak het rooster bij de juiste kant (met de clip naar beneden) • Plaats het rooster in de schaal. • Druk op het gedeelte bij de clip om het rooster te bevestigen. Om het rooster te verwijderen druk je op de bovenkant van het rooster.
Volg eerst de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing voor het starten van het apparaat. Controleer dan of het stopcontact goed werkt door er een ander apparaat op aan te sluiten. Als het nog altijd niet werkt, probeer dan niet het apparaat zelf open te maken of te repareren, maar breng het naar een erkend reparatiecentrum.