Vomar Vomar

Spaar voor Tefal pannen bij Vomar!

Voor uitgebreide etentjes of een snel doordeweeks gerecht: de Tefal Selection pannen zijn ideaal voor élke dag en spaar je nu bij Vomar heel voordelig bij elkaar! In de uitgebreide reeks is er voor ieder wat wils. Kies bijvoorbeeld voor een luxe koekenpan met sterke roestvrijstalen bodem, zodat de warmte egaal wordt verspreid voor knapperige aardappeltjes of een perfecte biefstuk. Of ga voor de ruime hapjespan met Tefal Thermo-Signal, welke effen rood kleurt wanneer de ideale baktemperatuur is bereikt. Zo gaan vitamines niet verloren en behoudt jouw gerecht de optimale smaak en textuur.

Je ontvangt van zondag 2 januari t/m zaterdag 26 februari 2022 bij elke € 10,- aan boodschappen een gratis Tefal zegel en éxtra zegels bij geselecteerde aanbiedingen. Met acht zegels is je spaarkaart al vol. Bekijk alle Tefal Selection pannen hieronder en profiteer bij Vomar van kortingen tot wel 82% op jouw favorieten!

Download spaarkaart
veilige coating

Onze Selection pannenserie

Tefal Selection Hapjespan met deksel ø 24 cm
Tefal Selection
Hapjespan met deksel ø 24 cm
De perfecte pan om eenpansgerechten in te bereiden, zoals curry’s of risotto
Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie
100% veilige coating (geen PFOA)
Mooi egaal bakresultaat
Makkelijk schoonmaken
Adviesprijs € 64,99
Tefal Selection Koekenpan ø 24 cm
Tefal Selection
Koekenpan ø 24 cm
Onmisbaar in elke keuken, zoals het bakken van aardappeltjes en vlees
Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie
100% veilige coating (geen PFOA)
Mooi egaal bakresultaat
Makkelijk schoonmaken
Adviesprijs € 64,99
Tefal Selection Koekenpan ø 28 cm
Tefal Selection
Koekenpan ø 28 cm
Bereidt vlees perfect gaar, dankzij de Tefal Thermo-Signal die de perfecte baktemperatuur aangeeft
Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie
100% veilige coating (geen PFOA)
Mooi egaal bakresultaat
Makkelijk schoonmaken
Adviesprijs € 75,99
Tefal Selection Koekenpan ø 30 cm
Tefal Selection
Koekenpan ø 30 cm
Een ruime pan waarin je gemakkelijk gerechten bereidt voor het hele gezin
Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie
100% veilige coating (geen PFOA)
Mooi egaal bakresultaat
Makkelijk schoonmaken
Adviesprijs € 86,99
Tefal Selection Wokpan ø 28 cm
Tefal Selection
Wokpan ø 28 cm
Wok groenten snel gaar zonder extra olie, dankzij de unieke Titanium coating
Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie
100% veilige coating (geen PFOA)
Mooi egaal bakresultaat
Makkelijk schoonmaken
Adviesprijs € 75,99
Tefal Selection Steelpan ø 18 cm
Tefal Selection
Steelpan ø 18 cm
Ideaal voor het koken van een eitje of het bereiden van verse sauzen
Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie
100% veilige coating (geen PFOA)
Mooi egaal bakresultaat
Makkelijk schoonmaken
Adviesprijs € 65,99
Tefal Selection Pannenkoekpan ø 25 cm
Tefal Selection
Pannenkoekpan ø 25 cm
Dankzij de lage rand en Titanium coating bak je zelfs de eerste pannenkoek perfect goudbruin
Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie
100% veilige coating (geen PFOA)
Mooi egaal bakresultaat
Makkelijk schoonmaken
Adviesprijs € 66,99

 

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen - Over de pannen

Is het goed om met mijn pannen met een coating op hoge temperaturen te koken?

Nee. Koken op hoge temperatuur leidt niet tot een significante verkorting van de bereidingstijd en draagt ook zeker niet bij aan de kwaliteit van het voedsel. Wij raden dus sterk aan om te koken op middelhoge temperaturen. Bovendien kan koken op hoge temperatuur leiden tot beschadiging van de coating.

Gebruiksaanwijzing en waarschuwingen

  • Was de koekenpan in heet water met afwasmiddel om eventueel stof te verwijderen. Droog de pan af en wrijf de coating vóór het eerste gebruik licht in met wat olie. Verwijder eventuele overtollige olie.
  • Was en droog je kookgerei na ieder gebruik.

Thermo-Signal®: tot welke temperatuur moet de pan worden verhit voordat de temperatuurindicator van kleur verandert?

Voor de pannen: tussen 140 °C en 195 °C
Voor de pannenkoekpannen: tussen 165 °C en 240 °C.
Dit is de optimale temperatuur voor het bakken en dichtschroeien van voedsel. Deze indicator maakt het gemakkelijker gezond te koken op een ideale temperatuur.

Mag ik metalen keukenhulpen gebruiken met mijn koekenpannen en steelpannen?

Lees hiervoor de aanbevelingen op de verpakking of in de gebruiksaanwijzing die bij het product is geleverd. Bij sommige pannenseries kun je bepaalde metalen keukenhulpen gebruiken, met uitzondering van messen en gardes. Om lang van je koekenpannen en steelpannen te kunnen genieten, adviseren wij je echter met klem om geen metalen keukenhulpen te gebruiken. Kies liever kunststof of hout.

Algemene aanbevelingen

  • Gebruik houten en kunststof keukenhulpen. Bij sommige assortimenten mag je metalen keukenhulpen gebruiken met uitzondering van messen en gardes (raadpleeg de aanbevelingen voor gebruik op de verpakking of in de gebruiksaanwijzing bij het product).
  • Snijd voedsel nooit direct in de pan.
  • Maak geen krassen in de coating van de pan. Lichte sporen of slijtplekken zijn normaal en hebben geen invloed op de kookresultaten.
  • Zorg ervoor dat pannen niet droogkoken en laat lege pannen niet op het vuur staan.
  • Kies bij elektrisch koken altijd een kookplaat van de juiste grootte en stel bij koken op gas de brander zo af dat het vuur alleen de bodem van de pan bereikt en niet langs de zijkanten omhooggaat.
  • Loop nooit weg van het fornuis als je aan het koken bent.
  • Laat pannen afkoelen voordat je ze afwast.

Hoe maak ik een pan schoon?

Pannen met een coating:
Met de hand afwassen in sop is voldoende.
De pan moet na ieder gebruik worden afgewassen om het dunne laagje vet dat op het oppervlak kan zijn achtergebleven, te verwijderen. Als de pan alleen wordt afgeveegd met keukenpapier of met water wordt afgespoeld, wordt het laagje vet niet volledig verwijderd en kan het de volgende keer dat je de pan gebruikt, aanbranden. Er kunnen dan vlekken ontstaan.
Maak pannen met een coating nooit schoon met schuurmiddel of een schuursponsje. Een nylon spons is ideaal voor zowel de binnen- als de buitenkant van de pan.

Hoe kan het gebeuren dat een pan bol gaat staan?

Een pan kan vervormen door een plotselinge sterke temperatuurverandering (thermische schok), bijvoorbeeld door een lege pan die te heet wordt, of een hete pan die onder de koude kraan wordt gehouden of op een koude ondergrond wordt geplaatst.
Laat pannen afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze afwast. Een vervormde pan geeft slechte kookresultaten.

Slijt de Tefal coating in de loop van de tijd?

Bij normaal gebruik komt het maar zeer zelden voor dat de coating slijt. Wanneer je het product op de juiste wijze gebruikt en goed onderhoudt, zullen de kookresultaten op de lange termijn goed blijven. Bij slijtage van de coating blijkt er meestal sprake te zijn van oververhitting, krassen en/of reinigen met een schuurmiddel of schuurspons.

Mag ik mijn pannen in de magnetron zetten?

Gebruik NOOIT pannen in een magnetron.

Wat voor keukengerei moet ik gebruiken?

De meeste metalen keukengerei kun je gebruiken, behalve messen, vorken en gardes. Je moet echter voorzichtig te werk gaan als je metalen keukengerei gebruikt. Vermijd het gebruik van scherp keukengerei en snijd niet direct in de pan. Maak geen krassen in de coating.

Heb ik garantie op de pannen?

Indien er een probleem is met de Tefal Selection pan die via de Vomar spaaractie is aangekocht, dan kun je de pan tijdens actieperiode rechtstreeks terugbrengen bij een winkel van Vomar. Heb je een probleem met je pan na de actieperiode? Ga dan naar de website van Vomar voor meer informatie over het te volgen proces. Je kunt de pan in dat geval zonder kassabon gratis opsturen naar onze reparatiedienst E-care via https://service.e-care.nl/vomar. Kijk voor onze algemene garantievoorwaarden voor pannen op https://www.tefal.nl/consumentenservice/garantie.

Hoe lang gaat de Tefal coating mee?

Het is moeilijk hiervoor een aantal jaren aan te geven. De levensduur hangt ervan af hoe en hoe vaak het product wordt gebruikt. Voor een optimale levensduur adviseren wij om onnodig hoge temperaturen te vermijden en het product niet te verhitten zonder dat er water in zit. Een middelhoge of lage temperatuur is voldoende. Bewaar bereid voedsel niet te lang (een dag of korter).

Zijn de pannen vaatwasmachinebestendig?

De pannen mogen gereinigd worden in de vaatwasser. Het verdient de voorkeur zachte afwasmiddelen, zoals een vloeistof of gel, te gebruiken. Vaatwasmiddelen bevatten vaak agressieve elementen die het aluminium van de pan aantasten. Controleer daarom ook altijd de verpakking van je vaatwasmiddel. Daarom is ons advies om de pan met de hand af te wassen, zodat je langdurig van je pan kunt blijven genieten.

Kan ik er voedsel in klaarmaken zonder olie?

Voor een optimale levensduur van de Tefal coating bevelen wij aan bij roerbakken of grillen een kleine hoeveelheid olie te gebruiken. Voor koken of stoven is geen olie nodig.

Zit er PFOA in Tefal-kookgerei?

NEE. Producten met een Tefal coating bevatten geen PFOA. Dit wordt regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke laboratoria. Deze verifiëren dat er in de eindproducten geen PFOA aanwezig is. Sinds 2003 worden regelmatig tests uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria in een groot aantal landen (Aromalyse en Ianesco in Frankrijk, TüvSud in Hong Kong en SGS in China). Deze tests tonen steeds opnieuw aan dat er in producten met een Tefal coating geen PFOA aanwezig is.

Hoe kun je er als consument zeker van zijn dat Tefal-kookgerei geen PFOA bevat?

Tefal heeft in het kader van zijn streven naar kwaliteit een eco-informatieprogramma voor zijn Tefal producten met een coating opgezet. Groupe SEB garandeert hiermee dat er geen PFOA, lood en cadmium aanwezig is in Tefal coatings en dat onze prodcuten met een coating onschadelijk zijn voor het milieu en voor de consument. Deze eco-informatie is gebaseerd op regelmatige analyses door onafhankelijke laboratoria in een groot aantal landen (INERIS in Frankrijk, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS in het Verenigd Koninkrijk, FABES Labs in Duitsland, MB Labs in Canada, SGS in China). De beschrijving van dit streven is te vinden op de website van Tefal en op de verpakking van kookgerei met een Tefal coating.

Wij lezen en horen dat coatings in pannen een gevaar kunnen zijn voor de gezondheid. Is dat waar?

Er is op dit moment veel verwarring over coatings in pannen, die soms in verband worden gebracht met PFOA. De Tefal coating is echter gemaakt van PTFE (afkorting van de wetenschappelijke benaming polytetrafluorethyleen). Instanties voor de volksgezondheid in Europa en de Verenigde Staten hebben de onschadelijkheid van dit materiaal erkend. PFOA en PTFE zijn twee compleet verschillende stoffen. Kortom, de coatings van Tefal zijn gemaakt van PTFE en bevatten geen PFOA. Bovendien heeft Tefal zich er al meer dan 20 jaar geleden toe verbonden geen lood of cadmium te gebruiken in zijn kookgerei. Op die manier wil het merk garanderen dat al zijn producten onschadelijk zijn.

Wat is PFOA?

PFOA is de Engelse afkorting voor perfluoroctaanzuur. Tefal heeft zich ertoe verbonden te garanderen dat er geen PFOA, lood en cadmium aanwezig zijn in zijn eindproducten en dat zijn producten met een Tefal coating veilig zijn voor het milieu en voor de consument.

Verwerkt u cadmium of lood in uw Tefal kookgerei?

De coatings en het email van ons Tefal-kookgerei bevat geen cadmium en geen lood. Wij gebruiken al meer dan 20 jaar geen lood of cadmium meer in ons kookgerei. Je vindt deze eco-informatie op de verpakking van al onze producten met een Tefal coating.

Waar is de Tefal coating van gemaakt en is deze veilig?

De Tefal coating is een technische coating die gemaakt is van een polymeer plastic genaamd polytetrafluorethyleen (PTFE). PTFE geeft het kookgerei de eigenschap van niet aanbakken. De instanties voor de volksgezondheid in Europa en in de Verenigde Staten (ANSES, EFSA, FDA) hebben aangetoond dat PTFE een inerte stof is die geen chemische reactie aangaat met voedsel, water of schoonmaakmiddelen die in huishoudens worden gebruikt. PTFE is geheel onschadelijk bij inname. De instanties voor volksgezondheid hebben bevestigd dat coatings van PTFE in kookgerei onschadelijk zijn. PTFE is zelfs zo veilig, dat het in de medische sector vaak wordt gebruikt bij pacemakers en buisjes die in het lichaam worden ingebracht ter vervanging van slagaderen. Het wordt ook gebruikt bij chirurgische ingrepen voor patiënten met een ernstige nieraandoening en er zijn gewrichtsprotheses die voor een deel met PTFE zijn bekleed.Veel gestelde vragen - Over de actie

Hoe werkt deze actie precies?

Bij elke 10 euro aan boodschappen bij een Vomar winkel krijg je een gratis Tefal zegel. Met acht zegels is je spaarkaart vol en kun je één van de Tefal pannen met korting kopen in de winkel. Volle spaarkaarten kunnen ingeleverd worden t/m zaterdag 12 maart 2022. Je kunt zoveel spaarkaarten inleveren als je wilt.

Wat is de looptijd van de spaaractie?

Je kunt van zondag 2 januari 2022 tot en met zaterdag 26 februari 2022 spaarzegels sparen. Volle spaarkaarten kunnen tot en met zaterdag 12 maart 2022 worden ingeleverd bij een Vomar winkel bij jou in de buurt.

Wanneer ontvang ik een spaarzegel?

Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvang je een spaarzegel. Je ontvangt regelmatig éxtra gratis Tefal-zegels bij geselecteerde aanbiedingen.

Hoeveel spaarzegels moet ik sparen voor een volle spaarkaart?

Bij 8 spaarzegels heb je een volle spaarkaart.

Is er een maximum aantal spaarzegels dat ik per keer kan ontvangen?

Er is geen maximaal aantal spaarzegels dat je kan ontvangen. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvang je een spaarzegel. Dit bedrag is exclusief door de wet uitgesloten artikelen als tabak, statiegeld, geneesmiddelen, zuigelingenvoeding tot 1 jaar, beltegoed, waardebonnen en postzegels.

Ik heb mijn spaarzegels niet ontvangen. Kan ik ze nu nog krijgen?

Helaas kun je de spaarzegels achteraf niet meer ontvangen. Spaarzegels worden uitsluitend bij het afrekenen van je boodschappen uitgegeven.

Waar kan ik zien hoeveel spaarzegels ik moet ontvangen?

Op de kassabon staat het totaalbedrag aan boodschappen vermeld. Voor elke 10 euro aan boodschappen ontvang je een spaarzegel.

Kan ik extra spaarzegels kopen?

Er kunnen geen spaarzegels worden gekocht. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvang je een spaarzegel.

Waar kan ik een spaarkaart vinden?

De spaarkaarten zijn op diverse plaatsen in de Vomar winkels te vinden, bijvoorbeeld bij de kassa en in de speciale display. Kun je de spaarkaarten niet vinden? Vraag dan een van de medewerkers om hulp. Je kunt de spaarkaart ook bovenaan op deze pagina downloaden en uitprinten.

Zijn de pannen ook zonder volle spaarkaart te verkrijgen?

Nee, de pannen zijn uitsluitend bij inlevering van een volle spaarkaart te verkrijgen.

Welke Vomar-filialen doen mee aan de spaaractie?

Alle Vomar winkels in Nederland doen mee aan de spaaractie. Maak gebruik van de winkelzoeker om een winkel bij jou in de buurt te vinden.

Voor welke pannen kan ik sparen?

Je kunt van zondag 2 januari 2022 tot en met zaterdag 26 februari 2022 sparen voor de volgende Tefal Selection pannen: koekenpannen ø 24, 28 en 30 cm, steelpan ø 18 cm, wokpan ø 28 cm, hapjespan met deksel ø 24 cm en pannenkoekpan ø 25 cm.

Ik heb een beschadigde pan ontvangen. Wat nu?

Pannen die via de Vomar spaaractie zijn aangekocht, kun je tijdens de actieperiode rechtstreeks terugbrengen bij een filiaal van Vomar. Je krijgt dan een nieuwe, identieke pan.

Waar vind ik de voorwaarden voor het sparen van Tefal Selection pannen?