Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Gebakken zoete aardappel met gegrilde paprika, whipped feta, crispy chili olie en koriander

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 40min.
  • Bereiden
    10min.
  • Koken
    30min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 2 Puntpaprika’s, in repen

  • 2 Sjalotten, in dunne ringen

  • 2 Limoenen, het sap

  • 500 g Zoete aardappel, in blokjes

  • 150 g Plantaardige feta

  • 50 g Plantaardige yoghurt

  • 100 ml Olijfolie

  • 50 g Margarine

  • 1 el Crispy chili olie

  • 1 tl Mosterd

  • 0.5 g Koriander, fijngesneden

  • Pepr en zout

Toebehoren

  • Snacking & Baking accessoire
    Snacking & Baking accessoire

Bereiding

Stap 1 /6

Begin met het maken van de whipped feta. Doe hiervoor de plantaardige feta en yoghurt in een kom en mix door elkaar met een handmixer of garde. Breng op smaak met het sap van één van de twee limoenen, peper en zout en zet het apart in de koelkast.

  • 2 Limoenen, het sap
  • 150g Plantaardige feta
  • 50g Plantaardige yoghurt
  • Pepr en zout

Stap 2 /6

Schuif de bakplaat van de OptiGrill 4-in-1 op de plaats van de onderste grill en zet de thermostaat op stand 4. Open de grill vervolgens op de volledig opengeklapte stand, om de volledige maaltijd-stand te gebruiken.

  • Snacking & Baking accessoire

Stap 3 /6

Verwarm de margarine in de bakplaat totdat deze is gesmolten en voeg de aardappelblokjes en de sjalot ringetjes toe. Breng op smaak met peper en zout en bak 20-25 minuten tot de groenten gaar en goudbruin gekleurd zijn. Roer het geheel ondertussen af en toe door.

  • 2 Sjalotten, in dunne ringen
  • 500g Zoete aardappel, in blokjes
  • 50g Margarine
  • Pepr en zout
  • Snacking & Baking accessoire

Stap 4 /6

Besmeer ondertussen de paprikarepen met olijfolie en verdeel deze, wanneer de aardappels nog 10 minuten moeten, over de grillkant van de OptiGrill 4-in1. Gaar aan beide kanten 5 minuten totdat de paprika gaar is.

  • 2 Puntpaprika’s, in repen
  • 100ml Olijfolie

Stap 5 /6

Maak vervolgens de snelle vinaigrette. Doe hiervoor de helft van de koriander, olijfolie, de mosterd en de rest van het limoensap in een bak en meng door elkaar met een garde.

  • 2 Limoenen, het sap
  • 1tl Mosterd
  • 0.5g Koriander, fijngesneden

Stap 6 /6

Meng de vinaigrette met de afgekoelde groenten. Verdeel deze over een bord en maak af met de whipped feta, crispy chili olie en de overgebleven koriander. Serveer direct!

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759