Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Arancini

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u. 20min.
  • Bereiden
    25min.
  • Koken
    10min.
  • Afkoelen
    45min.

Ingrediënten

4 personen

  • 1 Ui

  • 1 el Olijfolie

  • 100 g Risotto

  • 0.5 l Groentebouillon

  • 115 g Geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 Ei

  • 90 g Paneermeel

Bereiding

Stap 1 /5

Pel en snijd de ui in ringen. Giet de olijfolie in een koekenpan en fruit de uiringen tot ze zacht zijn. Voeg de rijst toe en laat nog 1 minuten koken. Giet de helft van de bouillon erbij en laat dit al roerend door de rijst absorberen. Voeg de resterende bouillon toe en herhaal tot de rijst gaar is. Roer de parmezaan erdoor en meng goed. Laat de risotto afkoelen tot kamertemperatuur.

  • 1 Ui
  • 1el Olijfolie
  • 100g Risotto
  • 0.5l Groentebouillon
  • 115g Geraspte Parmezaanse kaas

Stap 2 /5

Klop het ei los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Draai van de risotto balletjes van ongeveer 3 cm. Haal de balletjes door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel en zet 45 minuten apart in de koelkast.

  • 1 Ei
  • 90g Paneermeel

Stap 3 /5

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het MANUAL-programma 10 minuten aan op 200 °C. Bedek de plaat van lade 1 met aluminiumfolie en verdeel er de gehaktballetjes over. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 10 minuten aan op 200 °C. Bedek de plaat van lade 2 met aluminiumfolie en verdeel er de gehaktballetjes over. Druk op START om beide kookprocessen te starten.

Stap 4 /5

Draai de gehaktballetjes halverwege het kookproces om.

Stap 5 /5

Serveer zo of met een rode of groene pestosaus.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759