Arancini
- Totale tijd 1u. 20min.
- 25min.
Bereiden - 10min.
Koken - 45min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 Ui
1 el Olijfolie
100 g Risotto
0.5 l Groentebouillon
115 g Geraspte Parmezaanse kaas
1 Ei
90 g Paneermeel
Bereiding
Stap 1 /5
Pel en snijd de ui in ringen. Giet de olijfolie in een koekenpan en fruit de uiringen tot ze zacht zijn. Voeg de rijst toe en laat nog 1 minuten koken. Giet de helft van de bouillon erbij en laat dit al roerend door de rijst absorberen. Voeg de resterende bouillon toe en herhaal tot de rijst gaar is. Roer de parmezaan erdoor en meng goed. Laat de risotto afkoelen tot kamertemperatuur.
1 Ui 1el Olijfolie 100g Risotto 0.5l Groentebouillon 115g Geraspte Parmezaanse kaas
Stap 2 /5
Klop het ei los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Draai van de risotto balletjes van ongeveer 3 cm. Haal de balletjes door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel en zet 45 minuten apart in de koelkast.
1 Ei 90g Paneermeel
Stap 3 /5
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het MANUAL-programma 10 minuten aan op 200 °C. Bedek de plaat van lade 1 met aluminiumfolie en verdeel er de gehaktballetjes over. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 10 minuten aan op 200 °C. Bedek de plaat van lade 2 met aluminiumfolie en verdeel er de gehaktballetjes over. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 4 /5
Draai de gehaktballetjes halverwege het kookproces om.
Stap 5 /5
Serveer zo of met een rode of groene pestosaus.