Bloemkronen van selder en rauw gebakken langoustines
Tefal
Recept van Tefal

Bloemkronen van selder en rauw gebakken langoustines

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 51min.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    31min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

Bereiding

Stap 1 /15

Breng de fijngehakte sjalotten, de witte wijn en de azijn aan de kook in een kookpan en laat zachtjes inkoken tot er geen vloeistof meer overblijft.

Stap 2 /15

Klop de koude boter stevig met een klopper onder de bereiding en blijf kloppen (tip: snijd de boter in blokjes in een kom water met ijsblokjes). Hou warm au bain-marie.

Stap 3 /15

Snij uit het hart van de selder fijne bloemkronen, 1 per persoon (ongeveer 8 mm dik). Snij de rest fijn in julienne (dunne en korte reepjes).

Stap 4 /15

Doe de selderkronen in de ActiFry en giet er de helft van de olie bij. Sluit het deksel.

Stap 5 /15

Laat volgens de aangegeven tijd bakken.

Stap 6 /15

Neem de selderkronen uit de kuip en houd warm.

Stap 7 /15

Doe de selderjulienne in de ActiFry met de rest van de olie. Sluit het deksel.

Stap 8 /15

Laat volgens de aangegeven tijd bakken.

Stap 9 /15

Doe de langoustines in de ActiFry. Sluit het deksel.

Stap 10 /15

Laat volgens de aangegeven tijd bakken.

Stap 11 /15

Kruid met zout, peper, tijm en paprikapoeder. Neem ze eruit en hou warm.

Stap 12 /15

Giet er de visfumet bij. Sluit het deksel,

Stap 13 /15

Laat volgens de aangegeven tijd inkoken.

Stap 14 /15

Voeg het ingedikte mengsel aan de boter-sjalotsaus.

Stap 15 /15

Versier de borden met de bloemkronen en de fijngesneden selder. Leg er de langoustines op en overgiet met de botersaus. Versier met kerveltakjes.

Schaal SS-185673

Handig!

€ 10,60

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Onmisbaar!

€ 5,00

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Referentie permanent uitverkocht

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Referentie permanent uitverkocht

Ovenrooster SS-185760