Bosbessencrumble
- Totale tijd 25min.
- 10min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Voor het fruit:
450 g Bosbessen
90 g Appelcompote
2 tl Basterdsuiker
2 tl Vanille-extract
1 tl Citroenrasp
Voor de crumble:
100 g Bloem
20 g Havermout
100 g Basterdsuiker
100 g Zachte boter
Bereiding
Stap 1 /4
Was de bosbessen en doe ze in een ovenschaal ter grootte van de kom.
450g Bosbessen
Stap 2 /4
Meng in een kom de appelmoes met de citroenrasp, suiker en vanille-extract. Giet over de bosbessen. Meng in een andere kom de bloem, haver en suiker. Voeg boter toe en mix tot een kruimelige textuur. Strooi over de blauwe bessen en de compote.
90g Appelcompote 2tl Basterdsuiker 2tl Vanille-extract 1tl Citroenrasp 100g Bloem 20g Havermout 100g Basterdsuiker 100g Zachte boter
Stap 3 /4
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het DESSERT-programma 15 minuten aan op 180 °C. Leg de crumble op de plaat in lade 1. Druk op START om het kookproces te starten.
Stap 4 /4
Serveer de crumble met een bolletje vanille-ijs of vanilleslagroom.