Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Fish and chips

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 55min.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    35min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • Voor de vis:

  • 60 g Bloem

  • 60 g Maïzena

  • 120 g Bloem

  • 1 tl Knoflookpoeder

  • 1 tl Uienpoeder

  • 0.5 tl Natriumbicarbonaat

  • Zout, peper

  • 22 cl Bier

  • 4 straaltje Kabeljauw

  • 3 el Neutrale olie

  • Diepvriesfrietjes:

  • 800 g Friet

Bereiding

Stap 1 /5

Droog de vis goed af met keukenpapier. Meng in een diep bord de eerste portie bloem met de maïzena. Meng in een ander diep bord de tweede portie bloem, knoflook- en uienpoeder, natriumbicarbonaat, zout, peper en bier. Haal elk stuk kabeljauw door het bloem/maïzenamengsel en vervolgens door het bierbeslag. Haal elk stuk nogmaals door het bloem/maïzenamengsel.

  • 60g Bloem
  • 60g Maïzena
  • 120g Bloem
  • 1tl Knoflookpoeder
  • 1tl Uienpoeder
  • 0.5tl Natriumbicarbonaat
  • Zout, peper
  • 22cl Bier
  • 4straaltje Kabeljauw

Stap 2 /5

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het VIS-programma 12 minuten aan op 180 °C. Leg de kabeljauwfilets op de plaat in lade 1. Bestrijk ze met een klein beetje olie. Zet lade 2 aan. Zet de FRIET-stand 35 minuten aan op 200 °C. Leg de frietjes op de plaat in lade 2.

  • 3el Neutrale olie
  • 800g Friet

Stap 3 /5

Druk op SYNC zodat zowel de zalm als de groenten op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.

Stap 4 /5

Zorg ervoor dat de vis goed gaar is; dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de stukken. Verleng de tijd met een extra 1 min, indien nodig, tot de vis gemakkelijk schilfert met een vork.

Stap 5 /5

Serveer de vis met frietjes en een puree van munterwten. Serveer met een paar partjes citroen en tartaarsaus.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760