Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Garnalen en sperziebonen in tempurabeslag met bier

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u. 35min.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    15min.
  • Afkoelen
    1u.

Ingrediënten

4 personen

  • Voor de garnalen:

  • 8 Grote garnalen

  • 1 Eidooier

  • 22 cl Water

  • 70 g Bloem

  • 35 g Maïzena

  • 1.5 tl Bakpoeder

  • 150 g Panko paneermeel

  • Zout, peper

  • Voor de sperziebonen:

  • 450 g Sperziebonen

  • 60 g Bloem

  • 140 g Bloem

  • 1 tl Gemalen komijn

  • 1 tl Knoflookpoeder

  • 1 tl Uienpoeder

  • 15 cl Bier

  • Zout, peper

  • Voor de saus:

  • 170 g Mayonaise

  • 20 g Srirachasaus

  • 1 tl Knoflookpoeder

  • 1 tl Uienpoeder

  • Zout, peper

Bereiding

Stap 1 /9

Pel de garnalen, maar laat de staarten eraan zitten. Meng de eidooiers en het water in een kom. Voeg de bloem, maïzena en natriumcarbonaat toe en klop door elkaar. Zet een uur weg in de koelkast.

  • 8 Grote garnalen
  • 1 Eidooier
  • 22cl Water
  • 70g Bloem
  • 35g Maïzena
  • 1.5tl Bakpoeder
  • 150g Panko paneermeel

Stap 2 /9

Doe het paneermeel, zout en peper in een diep bord. Doop de garnalen in het tempurabeslag en vervolgens in de bloem en leg ze op de plaat in lade 1.

Stap 3 /9

Meng in een kom de mayonaise, srirachasaus, knoflook, ui, zout en peper. Zet aan de kant.

  • 170g Mayonaise
  • 20g Srirachasaus
  • 1tl Knoflookpoeder
  • 1tl Uienpoeder
  • Zout, peper

Stap 4 /9

Meng de sperziebonen in een kom met de eerste portie bloem. Meng de rest van de bloem in een grote kom met de komijn, knoflook, ui, zout en peper. Giet geleidelijk het bier erbij en roer tot een dik beslag. Voeg de sperziebonen toe en bedek ze goed met het beslag.

  • 450g Sperziebonen
  • 60g Bloem
  • 140g Bloem
  • 1tl Gemalen komijn
  • 1tl Knoflookpoeder
  • 1tl Uienpoeder
  • 15cl Bier
  • Zout, peper

Stap 5 /9

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het VIS-programma 12 minuten aan op 200 °C. Zet de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 15 minuten aan op 200 °C. Leg de sperziebonen op de plaat in lade 2.

Stap 6 /9

Druk op SYNC zodat zowel de zalm als de groenten op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.

Stap 7 /9

Roer de sperziebonen halverwege het kookproces om.

Stap 8 /9

Zorg ervoor dat de vis goed gaar is; dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de stukken. Verleng de tijd met een extra 1 min, indien nodig, tot de vis gemakkelijk schilfert met een vork.

Stap 9 /9

Serveer de garnalen met de sperziebonen en de saus.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760