Gegrilde asperges, sinaasappel en pecannoten
- Totale tijd 30min.
- 10min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
Voor de asperges:
600 g Asperges
2 Sinaasappels
40 g Pecannoten
2 Sjalotten
50 g Feta
3 el Olijfolie
Zout, peper
Voor de toast:
6 sneetje Boerenbrood
Voor de dressing:
1.5 tl Sinaasappelrasp
1.5 tl Dijonmosterd
1.5 tl Wijnazijn
4.5 tl Olijfolie
3 tl Honing
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /9
Was de asperges en snijd de steeltjes eraf. Rasp de schil van de sinaasappel en snijd de sinaasappel in stukjes. Pel en snipper de sjalotten. Hak de pecannoten grof.
600g Asperges 2 Sinaasappels 40g Pecannoten 2 Sjalotten
Stap 2 /9
Snijd het brood.
Stap 3 /9
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 20 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 7 minuten aan op 180 °C. Zet de stukken brood rechtop naast elkaar op de plaat in lade 2.
6sneetje Boerenbrood
Stap 4 /9
Druk op SYNC zodat zowel de zalm als de groenten op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 5 /9
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg de asperges op de plaat in lade 1, bestrooi ze met de sjalotten en dek de kom af. Het kookproces wordt automatisch hervat.
2 Sjalotten
Stap 6 /9
Draai de asperges halverwege het kookproces om.
600g Asperges
Stap 7 /9
Controleer en laat indien nodig nog een paar minuten koken.
Stap 8 /9
Meng in een kom de sinaasappelschil, mosterd, azijn, olijfolie, honing, zout en peper. Klop tot een goed vermengde vinaigrette.
Voor de dressing: 1.5tl Sinaasappelrasp 1.5tl Dijonmosterd 1.5tl Wijnazijn 4.5tl Olijfolie 3tl Honing Zout, peper
Stap 9 /9
Schik de asperges op de sneetjes brood. Voeg de sinaasappelpartjes en gemalen pecannoten toe, verkruimel de feta, bestrooi met de overgebleven rasp en besprenkel met de dressing.
600g Asperges 40g Pecannoten 50g Feta 6sneetje Boerenbrood Voor de dressing: 1.5tl Sinaasappelrasp