Gepaneerde pureeballetjes
Tefal
Recept van Tefal

Gepaneerde pureeballetjes

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u. 51min.
  • Bereiden
    30min.
  • Koken
    21min.
  • Afkoelen
    1u.

Ingrediënten

6 personen

Bereiding

Stap 1 /9

Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Kook de aardappelen in een kookpot gevuld met water gedurende 25-30 min. Giet ze af en voeg de fijngehakte peterselie toe (2 Actifry-lepels). Plet de aardappelen en laat ze minstens 30 min. afkoelen. Voeg een eierdooier toe en meng deze onder de aardappelen.

Stap 2 /9

Doe de bloem in een kom. Maak een balletje met een diameter van 3-4 cm en rol het door de bloem. Schud er de overtollige bloem af. Leg het op een schaal. Herhaal deze handelingen tot u 24 balletjes hebt.

Stap 3 /9

Breek 3 eieren in een kom en klop ze los. Doe het paneermeel in een andere kom. Haal elk balletje eerst door de opgeklopte eieren en daarna door het paneermeel. Zet apart. Bestrijk de balletjes met olie met behulp van het borsteltje en zet ze minstens 30 min. in de koelkast. Giet een Actifry-lepel olie in de Actifry.

Stap 4 /9

Laat de ActiFry® volgens de aangegeven tijd voorverwarmen.

Stap 5 /9

Haal de balletjes uit de koelkast, leg 12 balletjes in één enkele laag in de Actifry.

Stap 6 /9

Laat volgens de aangegeven tijd bakken.

Stap 7 /9

Leg de overige 12 balletjes in de Actifry.

Stap 8 /9

Laat volgens de aangegeven tijd bakken.

Stap 9 /9

Dien op. Smakelijk!

Schaal SS-185673

Handig!

€ 10,60

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Onmisbaar!

€ 5,00

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Referentie permanent uitverkocht

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Referentie permanent uitverkocht

Ovenrooster SS-185760