Havermoutcookies
- Totale tijd 50min.
- 10min.
Bereiden - 10min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
80 g Basterdsuiker
80 g Zachte boter
1 Ei
150 g Bloem
2 g Bakpoeder
30 g Havermout
1 tl Maandzaad
1 tl Vanille-extract
30 g Chocoladestukjes
Bereiding
Stap 1 /3
Klop de suiker en boter door elkaar. Meng goed door elkaar. Voeg het ei toe en mix, voeg dan de bloem, bakpoeder, vlokken, maanzaad en vanille-extract toe. Meng het deeg met een spatel. Als het deeg moeilijk te kneden is, doe het dan met de hand. Vorm op een kleine snijplank een worstvorm met een diameter van 5 cm en laat 30 minuten rusten. Snijd de worstvorm vervolgens met een mes in 6 stukken en leg op elk stuk chocoladestukjes.
80g Basterdsuiker 80g Zachte boter 1 Ei 150g Bloem 2g Bakpoeder 30g Havermout 1tl Maandzaad 1tl Vanille-extract 30g Chocoladestukjes
Stap 2 /3
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het DESSERT-programma 10 minuten aan op 160 °C. Plaats de cookies voorzichtig op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het DESSERT-programma 10 minuten aan op 160 °C. Plaats de cookies voorzichtig op de plaat in lade 2. Leg de koekjes voorzichtig op de plaat in lade 1. Maak twee porties. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 3 /3
De cookies moeten goudkleurig zijn. Laat ze 2 minuten afkoelen in het mandje, leg ze dan op een rooster en laat ze volledig afkoelen.