Hawaïaanse aardappel-kip spiesjes
- Totale tijd 1u. 36min.
- 15min.
Bereiden - 21min.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
85 ketchup
70 g bruine suiker
90 ml sojasaus
4 el olijfolie
1 el rijstazijn
1 limoen
2 el Colombo kruidenmix
2 teentje knoflook
2 el sesamolie
zout en peper
400 g kipfilet
500 g ananas
1 groene paprika
1 rode paprika
1 rode ui
2 grote aardappelen
1 el sesamzaadjes
Bereiding
Stap 1 /8
Bereid de marinade in een kom. Meng de ketchup, bruine suiker, sojasaus, de helft van de olijfolie, rijstazijn, limoenschil en -sap, kruiden, gehakte knoflook en sesamolie.
Stap 2 /8
Snijd de kip in blokjes van 2 cm.
Stap 3 /8
Bereid de ananas en alle gewassen en geschilde groenten voor. Snijd de ananas en aardappelen in blokjes van 2 cm, en de paprika en ui in vierkanten van 2 cm. Van elk ingrediënt heb je 24 blokjes (of vierkanten) nodig.
Stap 4 /8
Zet een pan met gezouten water op het vuur en breng aan de kook. Kook de aardappelen ongeveer 5 tot 10 minuten. Zorg ervoor dat ze stevig blijven.
Stap 5 /8
Verwissel de kip, groenten en ananas op de acht spiesen. Stel ze naar eigen wens samen.
Stap 6 /8
Leg de spiesjes op een bord en bestrijk ze met de marinade. Bedek de schaal met huishoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.
Stap 7 /8
Open de OptiGrill in de barbecuepositie. Zet de zijthermostaat op stand 4. Eenmaal voorverwarmd, plaats je de spiesjes op de grillplaat en bak je ze gedurende 15 minuten, waarbij je ze regelmatig draait om alle kanten te grillen.
Stap 8 /8
Laat de resterende marinade in een kleine pan op middelhoog vuur 2 tot 3 minuten inkoken. Zodra de spiesjes klaar zijn, bestrijk ze met de ingekookte marinade en sesamzaadjes. Serveer onmiddellijk.