Huisgemaakte sojamelk
- Totale tijd 10u. 40min.
- 10min.
Bereiden - 30min.
Koken - 10u.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
50 g gepelde gele sojabonen
400 ml warm water
Bereiding
Stap 1 /6
Week de sojabonen 8 tot 12 uur in een grote hoeveelheid water en spoel ze daarna af.
Stap 2 /6
Doe de sojabonen in de blender, voeg het warme water toe en mix. Stel het aangegeven programma in op twee minuten en start het programma.
Stap 3 /6
Zodra het programma klaar is, verwijder je het deksel en giet je het mengsel in een steelpan.
Stap 4 /6
Breng aan de kook en laat 30 minuten op een laag vuur koken. Roer regelmatig.
Stap 5 /6
Laat afkoelen en filtreer het mengsel door een kaasdoek.
Stap 6 /6
Doe de sojamelk in flessen en bewaar ze in de koelkast.