Kip tandoori
- Totale tijd 55min.
- 20min.
Bereiden - 15min.
Koken - 20min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
12 Kipdrumsticks
150 g Naturel yoghurt
2 tl Gemalen gember
2 tl Knoflookpoeder
2 el Chilipoeder
1 tl Kurkuma
2 tl Garam masala
Zout, peper
30 g Citroensap
3 el Neutrale olie
Bereiding
Stap 1 /5
Droog de kipdrumsticks met keukenpapier. Verwijder het vel van de drumsticks en maak 3-4 sneetjes in het kippenvlees. Meng in een kom de yoghurt, gember, knoflook, chilipoeder, kurkuma, garam masala, zout, peper en citroen. Voeg de kip toe en bedek goed met de marinade. Laat 20 minuten in de koelkast marineren.
12 Kipdrumsticks 150g Naturel yoghurt 2tl Gemalen gember 2tl Knoflookpoeder 2el Chilipoeder 1tl Kurkuma 2tl Garam masala Zout, peper 30g Citroensap
Stap 2 /5
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het KIP-programma 15 minuten aan op 200 °C. Leg 8 drumsticks op de plaat in lade 1 en bestrijk met olie. Zet lade 2 aan. Zet het KIP-programma 15 minuten aan op 200 °C. Leg 4 drumsticks op de plaat in lade 2 en bestrijk met olie. Druk op START om het kookproces te starten.
3el Neutrale olie
Stap 3 /5
Draai de drumsticks halverwege het kookproces om.
Stap 4 /5
Controleer en laat indien nodig nog een paar minuten koken.
Stap 5 /5
Serveer de kip direct met bijvoorbeeld kerriebloemkool.