Kipdrumsticks met knoflook en gepaneerde courgettes met parmezaan
- Totale tijd 35min.
- 20min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
Voor de kip:
6 Kipdrumsticks
0.5 Rode ui
2 teentje Knoflook
2 el Geraspte gember
3 cl Knoflook, gember en chilisaus
3 cl Sojasaus met minder zout
3 cl Geperst sinaasappelsap (1 sinaasappel)
Zout, peper
2 Bosuitjes
Voor de courgettes:
4 Courgettes
1 el Italiaanse kruidenmix
90 g Bloem
2 Eieren
180 g Panko paneermeel
45 g Geraspte Parmezaanse kaas
1 el Olie
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /8
Doe in een blender de rode ui, gepelde teentjes knoflook, gember, chilisaus, sojasaus en sinaasappelsap. Breng op smaak met zout en peper. Mix tot een gladde saus. Zet 6 cl van de saus apart. Bedek de drumsticks in een kom met de overgebleven saus.
6 Kipdrumsticks 0.5 Rode ui 2teentje Knoflook 2el Geraspte gember 3cl Knoflook, gember en chilisaus 3cl Sojasaus met minder zout 3cl Geperst sinaasappelsap (1 sinaasappel) Zout, peper
Stap 2 /8
Meng in een diep bord de bloem, zout, peper en Italiaanse kruiden. Klop de eieren los in een ander diep bord. Meng in een ander bord de Parmezaanse kaas met het panko-paneermeel.
1el Italiaanse kruidenmix 90g Bloem 2 Eieren 180g Panko paneermeel 45g Geraspte Parmezaanse kaas Zout, peper
Stap 3 /8
Was de courgettes en snijd ze in schijfjes. Doop ze in het bloemmengsel, dan in het ei en tot slot in het paneermeel- en het Parmezaanse kaasmengsel.
4 Courgettes
Stap 4 /8
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de grillplaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 15 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de kom, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 15 minuten aan op 200 °C. Leg aluminiumfolie op de plaat in lade 2 en leg de courgettes erop. Bestrijk de courgettes lichtjes met olie. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
1el Olie
Stap 5 /8
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg de drumsticks op de grillplaat in kom 1.
Stap 6 /8
Draai halverwege het kookproces de drumsticks om zodat ze gelijkmatig gaar worden en roer de courgettes door.
Stap 7 /8
Controleer of de gehaktballetjes goed gaar zijn en bak deze indien nodig nog een paar minuten extra.
Stap 8 /8
Serveer de drumsticks direct. Bestrooi vlak voor het serveren met gehakte bosuitjes en serveer met de overgebleven saus en courgettes.
2 Bosuitjes