Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Klassieke pancakes

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 16min.
  • Bereiden
    10min.
  • Koken
    6min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 25 cl Melk

  • 1 Ei

  • 150 g Patisseriebloem

  • 2 el Fijne kristalsuiker (30 g)

  • 1 snuifje Zout

  • 3 tl Bakpoeder (6 g)

  • 20 cl Room met 30% vetgehalte

  • 150 g Fijne kristalsuiker

Bereiding

Stap 1 /6

Met dit recept maak je ongeveer 14 pancakes.

Stap 2 /6

Doe alle ingrediënten voor het beslag in de blenderkan. Sluit het deksel en mix gedurende 1 minuut op de Minimum-stand.

Stap 3 /6

Zet een licht ingeoliede koekenpan op een middelhoog vuur. Doe telkens een lepel beslag in de hete pan, tot kleine schijfjes met een diameter van 10 cm. Controleer na een paar minuten de kleur en draai de pancakes om. Leg de pancakes op een bord en herhaal de stappen met de rest van het beslag.

Stap 4 /6

Maak de karamelsaus. Breng de room aan de kook in een steelpan. Verwarm in een andere steelpan een derde van de suiker op middelhoog vuur. Voeg nog een derde suiker toe wanneer de suiker begint te smelten en een lichtblonde kleur krijgt. Herhaal het proces met het resterende deel van de suiker. Wacht tot de karamel een mooie amberkleur heeft. Giet de warme room in twee porties bij de karamel en roer telkens om de room goed te laten oplossen. Pas op voor de stoom van de hete room. Laat 5 minuten opwarmen om de room te laten inkoken. Het is geen probleem als er nog stukjes onopgeloste karamel zijn.

Stap 5 /6

Giet het mengsel in de blenderkan. Sluit het deksel en meng gedurende 1 minuut op de Maximum-stand.

Stap 6 /6

Giet het room-karamelmengsel in jampotten en laat afkoelen. Gekoeld in de koelkast bewaren.

Rooster SS-185685

Op voorraad

Rooster SS-185685