Kleine gesmolten chocoladecakejes
Tefal
Recept van Tefal

Kleine gesmolten chocoladecakejes

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 29min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    14min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

6 personen

  • 170 g Pure chocolade 53%

  • 80 g Boter

  • 18 cl Karnemelk

  • 80 g Suiker

  • 1 Middelgroot ei

  • 1 tl Vanille-extract

  • 160 g Bloem

  • 1 tl Bakpoeder (4 g)

  • 1 snuifje Zout

  • 100 g Chocoladestukjes

  • 10 g Gesmolten boter

Bereiding

Stap 1 /4

Smelt de chocolade en boter samen, in de magnetron of au-bain-marie. Voeg het ei, de karnemelk, de suiker en de vanille toe en meng goed met een garde. Voeg dan de bloem, het bakpoeder en het zout toe en meng met een spatel. Zodra het mengsel glad is, roer je de chocoladestukjes erdoor.

Stap 2 /4

Beboter de vormpjes en giet het beslag erin (120 g per vormpje).

Stap 3 /4

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het DESSERT-programma 14 minuten aan op 160 °C. Zet 4 ovenschaaltjes op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het DESSERT-programma 14 minuten aan op 160 °C. Zet 2 ovenschaaltjes op de plaat in lade 2. Druk op START om beide kookprocessen te starten.

Stap 4 /4

Controleer of de cakejes gaar zijn door een mes tot op de bodem van de vormpjes te steken. Het moet er schoon uitkomen, zo niet, bak ze dan nog 2 minuten. Pas de bereidingstijd aan naar smaak. Verwijder de cakejes met een ovenwant of keukentang.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759