Milanese kip, mediterrane salade en geroosterde kerstomaatjes
Tefal
Recept van Tefal

Milanese kip, mediterrane salade en geroosterde kerstomaatjes

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 26min.
  • Bereiden
    14min.
  • Koken
    12min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • Voor de kip:

  • 4 Kipschnitzels

  • 1 el Olijfolie

  • 80 g Panko paneermeel

  • 20 g Geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 Geklopt ei

  • 1 el Water

  • Zout, peper

  • Voor de tomaten:

  • 300 g Kerstomaatjes

  • 1 tl Oregano

  • 3 tl Olijfolie

  • Zout, peper

  • Voor de salade:

  • 1 1 krop bindsla

  • 0.5 Rode ui

  • 45 g Feta

  • Voor de dressing:

  • 1.5 el Citroensap

  • 1.5 el Rodewijnazijn

  • 1 tl Gedroogde oregano

  • 1 tl Knoflookpoeder

  • 0.5 tl Zout

  • 1.5 el Olijfolie

Bereiding

Stap 1 /11

Maak de lapjes plat om ze zachter te maken door erop te slaan met een vleeshamer of een stamper met platte onderkant. Bestrijk met olijfolie.

  • 4 Kipschnitzels
  • 1el Olijfolie

Stap 2 /11

Klop in een diep bord het ei los met het water, zout en peper. Meng in een ander diep bord het paneermeel en de Parmezaanse kaas.

  • 80g Panko paneermeel
  • 20g Geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 Geklopt ei
  • 1el Water
  • Zout, peper

Stap 3 /11

Doop de kiplapjes in het ei en vervolgens in het paneermeel om ze goed met een laagje te bedekken.

  • 4 Kipschnitzels
  • 80g Panko paneermeel
  • 1 Geklopt ei

Stap 4 /11

Was en droog de kerstomaatjes en snijd ze doormidden. Meng ze in een kom met de oregano en de olie. Breng op smaak met zout en peper en roer goed door elkaar.

  • 300g Kerstomaatjes
  • 1tl Oregano
  • 3tl Olijfolie
  • Zout, peper

Stap 5 /11

Pel de ui en snijd hem in reepjes. Was de salade en snijd deze fijn. Voeg de salade, ui en verkruimelde feta toe in een slakom.

  • 1 1 krop bindsla
  • 0.5 Rode ui
  • 45g Feta

Stap 6 /11

Bereid de vinaigrette. Meng het citroensap, de wijnazijn, oregano, knoflook, zout en olijfolie.

  • 1.5el Citroensap
  • 1.5el Rodewijnazijn
  • 1tl Gedroogde oregano
  • 1tl Knoflookpoeder
  • 0.5tl Zout
  • 1.5el Olijfolie

Stap 7 /11

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het KIP-programma 14 minuten aan op 200 °C. Leg de kiplapjes op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 7 minuten aan op 180 °C. Leg de kerstomaatjes op de plaat in lade 2.

Stap 8 /11

Druk op SYNC zodat zowel de zalm als de groenten op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.

Stap 9 /11

Roer de tomaatjes halverwege het kookproces om.

  • Voor de tomaten:

Stap 10 /11

Controleer en laat indien nodig nog een paar minuten koken.

Stap 11 /11

Serveer de kiplapjes met de tomaatjes en de salade. Besprenkel met vinaigrette.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759