Milanese kip, mediterrane salade en geroosterde kerstomaatjes
- Totale tijd 26min.
- 14min.
Bereiden - 12min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Voor de kip:
4 Kipschnitzels
1 el Olijfolie
80 g Panko paneermeel
20 g Geraspte Parmezaanse kaas
1 Geklopt ei
1 el Water
Zout, peper
Voor de tomaten:
300 g Kerstomaatjes
1 tl Oregano
3 tl Olijfolie
Zout, peper
Voor de salade:
1 1 krop bindsla
0.5 Rode ui
45 g Feta
Voor de dressing:
1.5 el Citroensap
1.5 el Rodewijnazijn
1 tl Gedroogde oregano
1 tl Knoflookpoeder
0.5 tl Zout
1.5 el Olijfolie
Bereiding
Stap 1 /11
Maak de lapjes plat om ze zachter te maken door erop te slaan met een vleeshamer of een stamper met platte onderkant. Bestrijk met olijfolie.
4 Kipschnitzels 1el Olijfolie
Stap 2 /11
Klop in een diep bord het ei los met het water, zout en peper. Meng in een ander diep bord het paneermeel en de Parmezaanse kaas.
80g Panko paneermeel 20g Geraspte Parmezaanse kaas 1 Geklopt ei 1el Water Zout, peper
Stap 3 /11
Doop de kiplapjes in het ei en vervolgens in het paneermeel om ze goed met een laagje te bedekken.
4 Kipschnitzels 80g Panko paneermeel 1 Geklopt ei
Stap 4 /11
Was en droog de kerstomaatjes en snijd ze doormidden. Meng ze in een kom met de oregano en de olie. Breng op smaak met zout en peper en roer goed door elkaar.
300g Kerstomaatjes 1tl Oregano 3tl Olijfolie Zout, peper
Stap 5 /11
Pel de ui en snijd hem in reepjes. Was de salade en snijd deze fijn. Voeg de salade, ui en verkruimelde feta toe in een slakom.
1 1 krop bindsla 0.5 Rode ui 45g Feta
Stap 6 /11
Bereid de vinaigrette. Meng het citroensap, de wijnazijn, oregano, knoflook, zout en olijfolie.
1.5el Citroensap 1.5el Rodewijnazijn 1tl Gedroogde oregano 1tl Knoflookpoeder 0.5tl Zout 1.5el Olijfolie
Stap 7 /11
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het KIP-programma 14 minuten aan op 200 °C. Leg de kiplapjes op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 7 minuten aan op 180 °C. Leg de kerstomaatjes op de plaat in lade 2.
Stap 8 /11
Druk op SYNC zodat zowel de zalm als de groenten op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 9 /11
Roer de tomaatjes halverwege het kookproces om.
Voor de tomaten:
Stap 10 /11
Controleer en laat indien nodig nog een paar minuten koken.
Stap 11 /11
Serveer de kiplapjes met de tomaatjes en de salade. Besprenkel met vinaigrette.