Oosterse kippenvleugels
Tefal
Recept van Tefal

Oosterse kippenvleugels

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 45min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    30min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

6 personen

  • 700 g Kippenvleugels

  • 3 el Olijfolie

  • 4 el Maïzena

  • Zout, peper

  • 2 el Honing

  • 2 el Sojasaus

  • 2 el Wijnazijn

  • 2 el Geroosterde sesamolie

  • 1 Bosui

Bereiding

Stap 1 /6

Meng in een kom de kippenvleugels met de olie en maïzena. Breng flink op smaak. Meng in een andere kom de honing, sojasaus, wijnazijn en sesamolie. Zet aan de kant.

  • 700g Kippenvleugels
  • 3el Olijfolie
  • 4el Maïzena
  • Zout, peper
  • 2el Honing
  • 2el Sojasaus
  • 2el Wijnazijn
  • 2el Geroosterde sesamolie

Stap 2 /6

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het KIP-programma 30 minuten aan op 180 °C. Leg 450 g kippenvleugels op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het KIP-programma 35 minuten aan op 180 °C. Leg 250 g kippenvleugels op de plaat in lade 2.

Stap 3 /6

Druk op de SYNC-knop. Druk op START om het kookproces te starten.

Stap 4 /6

Bedek de kippenvleugels na 25 minuten met de marinade en dek de kom af om het kookproces te hervatten.

Stap 5 /6

Controleer of de gehaktballetjes goed gaar zijn en bak deze indien nodig nog een paar minuten extra.

Stap 6 /6

Serveer de kippenvleugels onmiddellijk. Bestrooi met gehakte bosuitjes. Serveer met aardappelen en barbecuesaus.

  • 1 Bosui

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760