Pompoentaart
- Totale tijd 48min.
- 15min.
Bereiden - 33min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 Taartdeeg
425 g Pompoenpuree
50 g Honing
5 cl Magere room
50 g Bruine suiker
2 Ei
1 tl Vloeibaar vanille-extract
0.25 tl 4-kruidenmix
0.5 tl Zeezout
Bereiding
Stap 1 /8
Rol het deeg uit en leg het in een ingevette taartvorm van 24 cm, of op een bakplaat met gaatjes. Prik met een vork in de bodem van de taart om te voorkomen dat er zich tijdens het voorbakken bellen gaan vormen.
Stap 2 /8
Plaats de taart in het apparaat. Start het bereidingsproces om de taart voor te bakken.
Stap 3 /8
Controleer of er geen bellen ontstaan in het deeg en prik er zo nodig in met een vork.
Stap 4 /8
Meng de pompoenpuree, de honing, de room, de bruine suiker, de eieren, de vanille, de kruiden en het zout in een grote kom tot een gladde massa. Giet het pompoenmengsel over de taartbodem.
Stap 5 /8
Start het kookproces.
Stap 6 /8
Houd de taart tijdens het bakken in de gaten om te voorkomen dat de randen verbranden en er zeker van te zijn dat de vulling gelijkmatig bakt.
Stap 7 /8
Zodra de taart klaar is, kan je het apparaat opnieuw openen door de hendel met beide handen vast te nemen. Haal de taart er voorzichtig uit. Laat de taart op een rooster afkoelen. Ontvorm de taart wanneer deze nog warm is.
Stap 8 /8
Serveer de pompoentaart warm of op kamertemperatuur, wat jij het lekkerst vindt.