Pumpkin pie
- Totale tijd 3u. 5min.
- 30min.
Bereiden - 35min.
Koken - 2u.
Afkoelen
Ingrediënten
12 personen
250 g Bloem
100 g Poedersuiker
150 g Koude boter, in blokjes gesneden
1 Ei
425 g Pompoen puree
1 Ei
3 Eidooier
50 g Rietsuiker
1 tl Pimentpoeder
1 tl Kaneel
1 tl Vanille extract
340 g Gezoete gecondenseerde melk
Bereiding
Stap 1 /7
Om het taartdeeg te maken: doe de bloem, poedersuiker en boter in een kom. Meng alles met je handen tot een zanderige textuur. Voeg het ei toe en meng tot een glad deeg. Doe het deeg in huishoudfolie en laat het minstens 2 uur rusten in de koelkast (idealiter bereid je het deeg de dag ervoor).
Stap 2 /7
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 3 /7
Je kunt het deeg direct in de braadpan leggen: nadat je het deeg hebt uitgerold tot een schijf die iets groter is dan de diameter van de braadpan, leg je het deeg in de schaal. Om deze handeling gemakkelijker te maken, wikkel je het deeg om je deegroller (om je te helpen het deeg te verplaatsen) en rol je het uit over de ovenschaal. Prik met een vork in de bodem van het deeg. Knip het overtollige deeg weg en leg het opzij in de koelkast.
Stap 4 /7
Bereid ondertussen de pompoenbodem: meng in een kom alle ingrediënten tot een gladde massa. Giet dit mengsel in het uitgerolde deeg.
Stap 5 /7
Verwijder met een klein mes het overtollige deeg 1 cm boven het niveau de pan. Je kunt het overgebleven deeg gebruiken om je taart te versieren.
Stap 6 /7
Bak 35 minuten in de oven.
Stap 7 /7
Laat de taart afkoelen als hij gaar is. Eet smakelijk!