Rabarbertaart
- Totale tijd 1u. 10min.
- 30min.
Bereiden - 40min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
1 Rol vers taartdeeg (8 personen)
100 g Amandel crème
500 g (bevroren) rabarberstukjes
200 g Aardbeien jam
Bereiding
Stap 1 /5
Verwarm de Easy Fry voor op 180°C.
Stap 2 /5
Rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm en leg het in een taartvorm van max. 27 cm. Neem de rand van het deeg die uit de cirkel steekt en schuif het over de rand, druk het tegelijkertijd met de vingers van je andere hand naar beneden zodat het aan de rand van de taartvorm blijft plakken. Duw vervolgens met je vingers het deeg voorzichtig over de cirkel zodat er een mooie rechte hoek ontstaat. Dit heet het 'bekleden' van een taart. Snijd met een klein mes het overtollige deeg af door het mes tegen de taartvorm te schuiven.
Stap 3 /5
Prik het deeg met een vork. Smeer met een eetlepel 100 g aardbeienjam over de bodem van de taart. Verdeel de amandelroom over de jam. Leg de rabarberstukjes op de crème.
Stap 4 /5
Bak voor 40 minuten.
Stap 5 /5
Laat afkoelen voordat je de vorm eruit haalt. Bedek de taart met de overgebleven aardbeienjam door deze 30 seconden op laag vuur te laten koken.