Schotse shortbread
- Totale tijd 19min.
- 10min.
Bereiden - 9min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
200 g Zachte boter
100 g Bruine suiker
2 g Guérande zout
300 g Bloem
2 el Kristalsuiker
Bereiding
Stap 1 /4
Doe de boter, suiker en zout in een kom. Klop tot een gladde massa. Voeg de bloem toe en meng met de vingers. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het 1 minuut. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan een beetje bloem toe om een zacht deeg te vormen.
200g Zachte boter 100g Bruine suiker 2g Guérande zout 300g Bloem
Stap 2 /4
Rol uit tot een dikte van 1,5 cm. Snijd in repen van 7 cm x 2,5 cm en prik de bovenkant licht in met een vork.
Stap 3 /4
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het DESSERT-programma 9 minuten aan op 160 °C. Plaats de shortbread voorzichtig op de plaat in lade 1. Bestrooi ze met de kristalsuiker. Zet lade 2 aan. Zet het DESSERT-programma 9 minuten aan op 160 °C. Plaats de shortbread voorzichtig op de plaat in lade 2. Bestrooi ze met de kristalsuiker. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
2el Kristalsuiker
Stap 4 /4
De koeken moeten goudkleurig zijn. Laat ze 2 minuten afkoelen in het mandje, leg ze dan op een rooster en laat ze volledig afkoelen.