Schotse shortbread
Tefal
Recept van Tefal

Schotse shortbread

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 19min.
  • Bereiden
    10min.
  • Koken
    9min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

6 personen

  • 200 g Zachte boter

  • 100 g Bruine suiker

  • 2 g Guérande zout

  • 300 g Bloem

  • 2 el Kristalsuiker

Bereiding

Stap 1 /4

Doe de boter, suiker en zout in een kom. Klop tot een gladde massa. Voeg de bloem toe en meng met de vingers. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het 1 minuut. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan een beetje bloem toe om een zacht deeg te vormen.

  • 200g Zachte boter
  • 100g Bruine suiker
  • 2g Guérande zout
  • 300g Bloem

Stap 2 /4

Rol uit tot een dikte van 1,5 cm. Snijd in repen van 7 cm x 2,5 cm en prik de bovenkant licht in met een vork.

Stap 3 /4

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het DESSERT-programma 9 minuten aan op 160 °C. Plaats de shortbread voorzichtig op de plaat in lade 1. Bestrooi ze met de kristalsuiker. Zet lade 2 aan. Zet het DESSERT-programma 9 minuten aan op 160 °C. Plaats de shortbread voorzichtig op de plaat in lade 2. Bestrooi ze met de kristalsuiker. Druk op START om beide kookprocessen te starten.

  • 2el Kristalsuiker

Stap 4 /4

De koeken moeten goudkleurig zijn. Laat ze 2 minuten afkoelen in het mandje, leg ze dan op een rooster en laat ze volledig afkoelen.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759