Szarlotka (appelcake)
- Totale tijd 1u. 10min.
- 20min.
Bereiden - 20min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
300 g Bloem
100 g Suiker
1.5 tl Bakpoeder
150 g Zachte boter
1 Ei
700 g Zure appels (ongeveer 4)
2 el Bruine suiker
2 tl Gemalen kaneel
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /6
Meng in een kom de bloem met het zout en bakpoeder. Roer er de in blokjes gesneden boter door tot er een natte zandtextuur ontstaat. Voeg er dan het ei bij en vorm een bal van het deeg. Voeg indien nodig een beetje koud water toe om het deeg te vormen.
Stap 2 /6
Leg de helft van het deeg in de koelkast en de andere helft in de vriezer, ongeveer 30 minuten.
Stap 3 /6
Schil de appels, haal de kern eruit en snijd de appelkwarten in dunne reepjes. Meng met de bruine suiker en kaneel.
Stap 4 /6
Leg een vel bakpapier op de bodem van de ovenaccessoire. Rol de helft van het deeg uit de koelkast met de hand uit. Verdeel de appelschijfjes erop en rasp vervolgens het bevroren deeg erboven.
Stap 5 /6
Zet de accessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Breng het deksel naar beneden. Zet de gril aan. Selecteer het programma Manual, selecteer de oranje instelling en druk op OK. Wanneer de Optigrill is voorverwarmd, bak het geheel nog 20 minuten.
Stap 6 /6
Gebruik het bakpapier om de cake voorzichtig uit de accessoire te halen. Serveer warm of koud.