Traditionele courgettetaart
- Totale tijd 1u. 10min.
- 12min.
Bereiden - 58min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 Kleine courgettes
3 teentje Knoflook
0.5 Citroen
2 tl Gehakte tijm of Provençaalse kruiden
1 el Olijfolie
200 g Verse geitenkaas (of roomkaas)
1 el Paneermeel
Zout, peper
1 Bladerdeeg
Toebehoren
Grillen
Bereiding
Stap 1 /5
Was en snij de courgettes in plakjes van 1/2 cm. Pel en plet de teentjes knoflook, rasp de schil van een halve citroen en meng met de helft van de tijm, de helft van de olijfolie, de verse kaas, het paneermeel, zout en peper.
Stap 2 /5
Plaats de pizzaschotel op het bovenste rooster van de Easy Fry Oven & Grill. Sluit de oven en zet de GRILL-stand aan op 200 °C voor 13 minuten om de pizzaschotel voor te verwarmen.
Stap 3 /5
Snij een velletje bakpapier in dezelfde grootte als de pizzaschotel. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier en gebruik het papier als leidraad. Prik met een vork in het deeg en beleg het in het midden met het kaasmengsel, zonder hierbij over de randen van het bakpapier heen te gaan. Beleg met de plakjes courgette en de rest van de tijm en olie. Vouw de randen van het deeg over de vulling heen, zonder dat de taart over de randen van het bakpapier heen komt.
Stap 4 /5
Gebruik het bakpapier om het deeg op de hete plaat te schuiven en plaats deze op het middelste rooster van de Easy Fry Oven & Grill. Sluit de oven zet de PIZZA-stand gedurende 20 minuten aan op 190 °C.
Stap 5 /5
Neem na 20 minuten de plaat uit de Easy Fry Oven & Grill en gebruik een spatel om het bakpapier voorzichtig te verwijderen. Plaats de plaat weer in de over, sluit de deur en start het kookproces opnieuw, nu aan een lagere temperatuur van 180 °C.