Vegan burgers
- Totale tijd 20min.
- 0min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
200 g Gehakte rode kool
150 g Geraspte wortels
120 g Vegan mayonaise
2 el Appelciderazijn
1 tl Knoflookpoeder
3 zakje Gewone jackfruitstukjes (totaal netto uitgelekt gewicht: 440 g)
8 Vegan hamburgerbroodjes
220 g Barbecuesaus
Zout, peper
2 tl Gerookte paprikapoeder
15 druppel vloeibaar rook
Bereiding
Stap 1 /5
Voor de koolsla: Doe de rauwe groenten in een kom. Voeg de vegan mayonaise, appelazijn, knoflookpoeder, zout en peper toe. Meng en laat minstens een uur in de koelkast marineren. Hoe langer de marineertijd, hoe zachter de koolsla zal zijn. Hoe korter de marineertijd, hoe knapperiger de koolsla zal zijn. Pas dus aan naar eigen smaak.
200g Gehakte rode kool 150g Geraspte wortels 120g Vegan mayonaise 2el Appelciderazijn 1tl Knoflookpoeder Zout, peper
Stap 2 /5
Verkruimel de stukken jackfruit met je vingers in een grote kom tot het lijkt op de textuur van pulled pork. Bedek met water en laat 5-10 minuten staan. Spoel opnieuw af en knijp zoveel mogelijk vocht uit de jackfruit. Doe de jackfruit terug in de kom en voeg de barbecuesaus, zout, peper, gerookte paprikapoeder en liquid smoke toe en meng goed door elkaar.
3zakje Gewone jackfruitstukjes (totaal netto uitgelekt gewicht: 440 g) 220g Barbecuesaus 2tl Gerookte paprikapoeder 15druppel vloeibaar rook
Stap 3 /5
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het MANUAL-programma 20 minuten aan op 180 °C. Verwijder de plaat en voeg 650 g jackfruit toe aan lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 20 minuten aan op 180 °C. Verwijder de plaat en voeg 450 g jackfruit toe aan lade 2. Druk op START om het kookproces te starten.
Stap 4 /5
Roer halverwege door elkaar.
Stap 5 /5
Schik de jackfruit op de hamburgerbroodjes en garneer met koolsla. Serveer met accordeonaardappelen.
8 Vegan hamburgerbroodjes