Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Vegetarische Thaise groene curry

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 52min.
  • Bereiden
    12min.
  • Koken
    40min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 1 flespompoen

  • 1 aubergine

  • 2 uien

  • 1 teen knoflook

  • 2 el druivenpitolie

  • 100 ml witte wijn

  • 30 g curry pasta

  • 200 ml bouillon

  • 450 ml kokosmelk

  • 150 g kikkererwten

  • 100 g spinazie

  • Koriander

  • Limoen

  • zout en peper

Bereiding

Stap 1 /6

Schil en snij de pompoen in blokjes. Snijd de aubergine in stukjes. Hak de ui en knoflook fijn.

  • 1 flespompoen
  • 1 aubergine
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook

Stap 2 /6

Verhit de olie in de braadpan en fruit de stukjes pompoen, aubergine, uien en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur, onder regelmatig roeren.

  • 2el druivenpitolie

Stap 3 /6

Voeg de witte wijn toe en laat 5 minuten op middelhoog vuur tot de helft inkoken.

  • 100ml witte wijn

Stap 4 /6

Voeg de groene currypasta toe (pas de hoeveelheid aan afhankelijk van de gewenste mate van pittigheid), meng en voeg dan de groentebouillon en kokosmelk toe en meng opnieuw. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen met de deksel erop.

  • 30g curry pasta
  • 200ml bouillon
  • 450ml kokosmelk

Stap 5 /6

Voeg de kikkererwten en spinazie toe, meng en kook nog 10 minuten met de deksel erop.

  • 150g kikkererwten
  • 100g spinazie

Stap 6 /6

Kruid en serveer de curry met een scheutje limoensap en bestrooi met gehakte koriander.

  • Koriander
  • Limoen
  • zout en peper

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759