Auberginekroketjes met marinarasaus
- Totale tijd 1u. 30min.
- 30min.
Bereiden - 1u.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /12
Pel de knoflook en hak hem fijn. Pel en snipper de ui. Doe de knoflook, ui en olie in de ActiFry pan. Sluit de deksel.
Stap 2 /12
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 3 /12
Snijd ¾ van de tomaten in grote stukken (eventueel eerst het vel verwijderen).
Stap 4 /12
Meng de tomatenpuree, azijn, gewassen peterselie, oregano, wijn, zout en peper door elkaar. Voeg de mix en de rest van de tomatenblokjes toe aan de ActiFry pan. Sluit de deksel.
Stap 5 /12
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 6 /12
Giet het over in een kom. Plaats op een koele plek. Was de pan af.
Stap 7 /12
Bestrijk de pan licht met olie. Draai de pendelarm naar rechtsonder, aan de kant van het handvat.
Stap 8 /12
Snijd de aubergines in ca. 4 cm dikke plakken. Snijd daarna elke plak doormidden. Je hebt 10 à 12 grote stukken aubergine nodig.
Stap 9 /12
Haal elk stuk aubergine eerst door het losgeklopte ei, daarna door de bloem, dan weer door het ei en dan door het paneermeel.
Stap 10 /12
Leg ze meteen in de ActiFry als ze gerold zijn. Dep er met een kwast licht wat olie overheen. Sluit de deksel.
Stap 11 /12
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 12 /12
Serveer warm met de saus die van tevoren bereid kan worden en die zowel koud als warm lekker is.