Bloemkoolsteaks met wortelbacon
- Totale tijd 1u. 43min.
- 33min.
Bereiden - 40min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 Grote bloemkool
7 cl Olijfolie
2 Citroenen
2 teentje Fijngehakte knoflook
1 tl Honing
Zout, peper
4 cl Sojasaus
1 el Ahornsiroop
1 el Tahin
0.5 el Paprikapoeder
1 el Knoflookpoeder
3 Wortels
1 snuifje Chilipoeder
15 g Gesneden verse peterselie
Toebehoren
Verdeling Grillen
Bereiding
Stap 1 /7
Verwijder de bloemkoolbladeren. Snijd de stengel af om een vlakke basis te maken zodat u de bloemkool op een snijplank kunt zetten. Gebruik een groot, goed geslepen mes om plakken van ongeveer 2 cm dik te snijden.
Stap 2 /7
Mix in een kleine kom de olijfolie met de schil en het sap van de citroen, knoflook en honing. Bestrijk een kant van elke bloemkoolsteak met de olijfolie en citroensaus. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3 /7
Meng in een grote kom de sojasaus, olijfolie, ahornsiroop, tahin, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper door elkaar.
Stap 4 /7
Schil de wortels. Maak met een dunschiller dunne schijfjes over de lengte van de wortel om baconachtige reepjes te vormen.
Stap 5 /7
Leg de reepjes wortel in de kom en marineer ten minste 30 minuten.
Stap 6 /7
Plaats de grillplaat en de verdeler in het apparaat. Klik op de Sync-knop en selecteer de GROENTEN-stand voor P1. Selecteer voor P2 de VLEES-stand. Leg eerst de helft van de steaks aan een kant van de verdeler en start het kookproces. Als de timer afgaat, draait u de steaks om en bestrijkt u de andere kant van de steaks met de saus. Leg de wortelreepjes aan de andere kant van de verdeler en hervat het kookproces.
Stap 7 /7
Herhaal dit proces met de tweede lading. Besprenkel de gebakken steaks met chili en gehakte verse peterselie. Serveer met de reepjes 'bacon’.