Kebab pizza
- Totale tijd 47min.
- 15min.
Bereiden - 2min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 persoon
250 g Bloem
5 Droge gist
1 tl Suiker
0.5 tl Zout
150 ml Lauw water
1 el Olijfolie
60 g Dikke zure room (30% vet)
1 el Geraspte emmentaler
1 el Geraspte cheddar
0.5 tl Mosterd
70 g Geraspte mozzarella
70 g Kebabreepjes
70 g Verse tomaat, in blokjes gesneden (ongeveer 1 tomaat)
Bereiding
Stap 1 /9
Voor het deeg meng je de gist met het lauwwarme water en de suiker. Laat 5 minuten staan tot het een beetje begint te schuimen.
Stap 2 /9
Doe de bloem en het zout in een kom. Voeg het gistmengsel en de olijfolie toe. Kneed in ±8 minuten tot een soepel deeg (met de hand of keukenmachine).
Stap 3 /9
Vorm een bol van het deeg, leg in een ingevette kom, dek af met een vochtige theedoek en zet op een warme plek (bijv. oven op 30-40°C of bij een verwarming) voor 20-30 minuten. Het deeg moet ongeveer verdubbelen. Zet ondertussen de Pizza Pronto aan om te verwarmen.
Stap 4 /9
Maak ondertussen de kaassaus: doe de kazen en de mosterd in een kleine steelpan en laat smelten. Kook het mengsel op een laag vuur tot de kaas gesmolten is, roer hierbij regelmatig. Zet apart.
Stap 5 /9
Gebruik extra fijn griesmeel om het werkoppervlak en de onderkant van het deeg te bestuiven. Zo blijft het deeg niet aan het werkoppervlak kleven en kan je het gemakkelijker verplaatsen. Rol het deeg uit en zorg ervoor dat de diameter minder dan 30 cm bedraagt.
Stap 6 /9
Bestuif de pizzabodem lichtjes met extra fijn griesmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.
Stap 7 /9
Beleg de pizza met de toppings als deze al op de pizzaschep ligt: schep de kaassaus in het midden van de pizza. Verdeel over de hele pizza. Beleg met de mozzarella, de tomatenblokjes, het kebabvlees en de ui.
Stap 8 /9
Plaats de pizza in de oven en bak hem ongeveer 90 seconden. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat de pizza gelijkmatig bakt.
Stap 9 /9
Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord. Snijd in stukjes, serveer en geniet!