Pizza Carbonara
- Totale tijd 47min.
- 15min.
Bereiden - 2min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 persoon
250 g Bloem
5 Droge gist
1 tl Suiker
0.5 tl Zout
150 ml Lauw water
1 el Olijfolie
1 Extra verse eidooier
10 g Geraspte pecorino
1 tl Knoflookpoeder
1 el Olijfolie
1 el Water
125 g Verse mozzarella (Fior di latte of Bufala)
70 g Guanciale in plakjes van 1,5 mm dik (in stukjes van 4 x 4 cm)
1 el Parmezaanflakes
Zwarte peper (versgemalen)
Bereiding
Stap 1 /9
Voor het deeg meng je de gist met het lauwwarme water en de suiker. Laat 5 minuten staan tot het een beetje begint te schuimen.
Stap 2 /9
Doe de bloem en het zout in een kom. Voeg het gistmengsel en de olijfolie toe. Kneed in ±8 minuten tot een soepel deeg (met de hand of keukenmachine).
Stap 3 /9
Vorm een bol van het deeg, leg in een ingevette kom, dek af met een vochtige theedoek en zet op een warme plek (bijv. oven op 30-40°C of bij een verwarming) voor 20-30 minuten. Het deeg moet ongeveer verdubbelen. Zet ondertussen de Pizza Pronto aan om te verwarmen.
Stap 4 /9
Bereid de "pastelo": klop de eidooier, geraspte pecorino, knoflookpoeder, olijfolie en water door elkaar. Breng op smaak met zwarte peper.
Stap 5 /9
Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om je werkblad en de onderkant van het deeg te bestuiven. Dit voorkomt dat het deeg blijft plakken en maakt het makkelijker om het te verplaatsen. Rol het deeg uit, zorg ervoor dat het minder dan 30 cm in diameter is.
Stap 6 /9
Bestuif de pizzabodem lichtjes met extra fijn griesmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.
Stap 7 /9
Voeg de toppings toe terwijl de pizza op de pizzaschep ligt: scheur de mozzarella in kleine stukjes met je handen. Verdeel dit gelijkmatig over het deeg. Begin bij de randen en werk naar het midden: de mozzarella zal als basis dienen. Verspreid de "pastelo" met een lepel over de pizza en top af met de guanciale.
Stap 8 /9
Plaats de pizza in de oven en bak gedurende 90 seconden, draai de pizza regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig bakt.
Stap 9 /9
Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord. Snijd in stukjes, serveer en geniet!