Paprikazalm en gebakken courgettelinten - Recepten OptiGrill 2in1 | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Paprikazalm en gebakken courgettelinten

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 25min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    10min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 1 tl Gerookt paprikapoeder

  • 0.5 tl Chilivlokken

  • 0.5 citroen, sap en geraspte schil

  • 3 el Olijfolie

  • Zout

  • 4 portie zalmfilets zonder vel (ongeveer 560 g)

  • 550 g courgettes (ongeveer 2)

  • 3 teentje Knoflook

  • 1 handvol Basilicumblaadjes

  • 30 g ontpitte groene olijven

Toebehoren

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakplaat XL
    Bakplaat XL

Bereiding

Stap 1 /5

Meng de gerookte paprikapoeder met de helft van de chili, citroensap, eenderde van de olijfolie en zout. Schenk dit over de zalmfilets en laat marineren.

  • 1tl Gerookt paprikapoeder
  • 0.5tl Chilivlokken
  • 0.5 citroen, sap en geraspte schil
  • 3el Olijfolie
  • Zout
  • 4portie zalmfilets zonder vel (ongeveer 560 g)

Stap 2 /5

Was en snijd de courgettes in heel dunne plakken, bij voorkeur met een mandoline. Pel en snijd de teentjes knoflook fijn.

  • 550g courgettes (ongeveer 2)
  • 3teentje Knoflook

Stap 3 /5

Doe de fijngesneden knoflookteentjes met tweederde van de olijfolie, zout en de andere helft van de chili in de ovenaccessoire.

Stap 4 /5

Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 4. Roer de knoflook regelmatig om en leg zodra de gril is voorverwarmd de courgettelinten in de ovenaccessoire en leg de zalmfilets op de grilplaat. Gril de zalmfilets ongeveer 4 minuten aan elke kant en roer de courgette regelmatig door.

Stap 5 /5

Voeg de geraspte citroenschil, basilicumblaadjes en olijven toe aan de ovenaccessoire, meng nog een keer en serveer met de gegrilde zalmfilets.

  • 1handvol Basilicumblaadjes
  • 30g ontpitte groene olijven

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759