Element KI280D waterkokerElement waterkoker, voor al jouw favoriete warme dranken!
Met de Tefal Element waterkoker bereid je elke dag opnieuw heerlijke warme dranken in een prachtige design waterkoker met een robuuste roestvrijstalen handgreep.
Perfect voor waardevolle momenten met familie en vrienden: deze krachtige waterkoker van roestvrijstaal met een grote inhoud van 1,7 L is ontworpen voor maximaal gebruiksgemak met een comfortabele schenktuit, een eenvoudige vulmogelijkheid en een deksel dat moeiteloos open gaat.
Een venster bij de handgreep toont het waterniveau in de waterkoker, terwijl het uitneembare anti-kalkfilter zorgt voor schoon water.
Tefal Element roestvrijstalen waterkoker: voor al jouw favoriete dranken
Geniet elke dag van heerlijke warme dranken met de Tefal Element elektrische waterkoker.
De waterkoker heeft een aantrekkelijk design en een roestvrijstalen handgreep.
De inhoud van 1,7 L is perfect voor het delen van waardevolle momenten met familie en vrienden.
Dankzij het vermogen van 2400 W zijn warme dranken in no time klaar.
De ruime schenktuit zorgt voor probleemloos schenken en is tevens een eenvoudige opening voor bijvullen - zodat het deksel niet hoeft te worden geopend.
De uitneembare antikalkfilter houdt de waterkoker schoon en het water helder, en een handig venster bij de handgreep laat het waterniveau zien.
De waterkoker is ook voorzien van een deksel dat eenvoudig te openen is.
Daarnaast is hij eenvoudig te reinigen en is de waterkoker voorzien van een automatische aan-/uitschakelaar met controlelampje voor extra comfort.
De 360° draaibare voet zorgt ervoor dat deze waterkoker stevig op zijn plaats blijft staan.
Kenmerken
Aantrekkelijk design en optimaal gebruiksgemak
Voel de robuustheid van het roestvrijstaal in je handen en schenk het water probleemloos in je kopje.
Afgeschermd verwarmingselement
Snel kokend water en eenvoudig schoon te maken
Uitneembaar antikalkfilter
Om je waterkoker en het water schoon te houden.
Makkelijk te openen deksel
Dankzij de grote opening, eenvoudig bijvullen en schoonmaken.
Waterniveau
Een venster bij de handgreep toont het waterniveau: een slimme manier om het waterniveau in de gaten te houden.
Aan-/uitschakelaar
Automatische aan-/uitschakelaar met controlelampje.
360° draaibare voet
Snoerloos voor extra gebruiksgemak: de waterkoker blijft goed op zijn plaats.
Eenvoudig vullen in de vulopening
Vul je waterkoker eenvoudig zonder het deksel te verwijderen.
Capaciteit 1,7 L
Ideaal voor waardevolle momenten met familie en vrienden.
Controleer of het deksel van je waterkoker correct is gesloten en dat de filter aanwezig is. Als dat zo is, breng de waterkoker dan naar een erkende reparateur.
• Gebruik de waterkoker niet met natte handen of op blote voeten. • Laat het netsnoer niet over de rand van een tafel of werkoppervlak hangen om te voorkomen dat de waterkoker valt. • Wees altijd alert wanneer de waterkoker wordt gebruikt en kijk vooral uit voor de stoom die uit de opening komt: deze is zeer heet. • Denk er ook om dat een waterkoker van roestvrij staal zeer heet wordt tijdens gebruik. Raak de waterkoker niet aan, behalve bij de handgreep. • Let op dat kinderen niet met het apparaat kunnen spelen. • Als het snoer is beschadigd, moet het door de fabrikant, zijn serviceafdeling of een andere bevoegde persoon worden vervangen om gevaar te voorkomen.
Ja, je kunt mineraalwater koken. Als het water veel mineralen bevat, komen er gemakkelijk vlekken op het roestvrij staal (afhankelijk van het model). Wij adviseren je de waterkoker regelmatig schoon te maken.
Het lijkt misschien of er nog meer water in de koker kan, maar als het waterpeil boven het aangegeven maximum komt, kan het gaan lekken wanneer het water aan de kook is. Giet er dus niet te veel in.
Om zo min mogelijk vlekken te krijgen en te voorkomen dat water wordt gemorst als de waterkoker omvalt, adviseren wij de koker na gebruik leeg te gieten.
Het filter bestaat uit een rooster dat de kalkdeeltjes tegenhoudt. Het is belangrijk dat dit regelmatig wordt schoongeborsteld of in de week wordt gezet in een bakje met ontkalkingsmiddel (een oplossing van azijn of citroenzuur).
Veeg de buitenkant gewoon schoon met een schone doek (zo nodig met een scheutje azijn). Gebruik nooit schuurmiddelen, schuurpoeder, afwasmiddelen of andere schoonmaakproducten. Deze kunnen leiden tot verkleuring van het plastic. Dompel de waterkoker, het snoer, de stekker en de basis nooit onder in water!
Ontkalk je waterkoker regelmatig, liefst 1 keer per maand en vaker als je in een streek woont met erg hard water. Zo ontkalk je je waterkoker: • Met schoonmaakazijn (8%): - Vul de waterkoker met 1/2 liter azijn. - Laat 1 uur inwerken zonder te verhitten. • Citroenzuur: - Kook 1/2 liter water. - Voeg 25 g citroenzuur toe en laat 15 min inwerken. • Met een speciaal ontkalkingsproduct voor plastic waterkokers: volg de aanwijzingen van de fabrikant. Giet de waterkoker leeg en spoel 5 of 6 keer na. Herhaal deze stappen indien nodig.
Je filter ontkalken (afhankelijk van het model): • Laat het filter weken in schoonmaakazijn of in een oplossing van citroenzuur. • Gebruik nooit een andere ontkalkingsmethode dan hiervoor aangegeven.
Tijdens gebruik: Volg de instructies in de gebruiksaanwijzing op: houd het voorgeschreven vulniveau aan en vul de koker uitsluitend met water. Na gebruik: Giet de waterkoker altijd leeg. Onderhoud: Ontkalk je waterkoker regelmatig, ten minste 1 keer per maand en vaker als je in een streek woont met erg hard water.
Wanneer de weerstand of het verwarmingselement kalkaanslag heeft, wordt de warmte die wordt geproduceerd slechts gedeeltelijk doorgegeven aan het water dat moet worden verwarmd. Bovendien kan er door kalk ook roest ontstaan.
Meestal wordt dit veroorzaakt door kalkaanslag aan de binnenkant: lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig over hoe je je waterkoker kunt ontkalken (afhankelijk van het model). De waterkoker kan ook per ongeluk zijn gebruikt zonder water of met onvoldoende water (een element moet altijd zijn bedekt met water), wat ervoor zorgt dat de veiligheidsfunctie in werking treedt. Je kunt de waterkoker op de volgende manier resetten: Wacht 5 minuten totdat de waterkoker is afgekoeld en vul hem daarna opnieuw met water. Druk op de aan/uit-knop en na ongeveer 15 minuten zal de waterkoker zichzelf automatisch resetten en beginnen te koken.
Misschien heb je de waterkoker te vol gegoten, waardoor het water langs de kant van de waterkoker lekt tijdens het koken of waardoor water in de interne ontluchting kan komen, wat betekent dat er water onder aan de waterkoker op het werkvlak verschijnt. Vul de waterkoker niet verder dan de maximale markering. De condens op de deksel kan ook naar beneden zijn gedruppeld op het werkvlak.
Omdat het product veel stroom verbruikt, kan enige verhitting optreden. Gebruik het netsnoer dat speciaal voor de waterkoker is. Als de stekker zo heet wordt dat het verbranding kan veroorzaken of als het plastic vervormd raakt, gebruik het apparaat dan niet langer en laat het nakijken en zo nodig repareren.
Elektrische waterketels schakelen zichzelf uit als ze stoom detecteren. Deze stoom kan neerslaan als condens en als gevolg daarvan kunnen druppels water van de onderkant van de handgreep vallen. Dit is geen defect. Het zal ook geen defect aan je waterkoker veroorzaken.
Onmiddellijk na het koken is de sensor die de waterkoker automatisch uitschakelt, heet en kan het zijn dat de aan-knop niet werkt. Wacht tot de sensor is afgekoeld en probeer het opnieuw.
Volg eerst de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing voor het starten van het apparaat. Controleer dan of het stopcontact goed werkt door er een ander apparaat op aan te sluiten. Als het nog altijd niet werkt, probeer dan niet het apparaat zelf open te maken of te repareren, maar breng het naar een erkend reparatiecentrum.
Dit gebeurt meestal wanneer de waterkoker nieuw is. Giet de eerste paar keren dat je de koker gebruikt, het water weg. Als het probleem aanhoudt, vul je de waterkoker tot het maximumniveau en voeg je 2 theelepels soda toe. Breng het water aan de kook, giet het weg en spoel de waterkoker om.
Als je in een streek woont met hard water is dit fenomeen normaal. Het wordt veroorzaakt door calcium en magnesiumcarbonaat dat in het water zit. Bijgevolg zal de waterkoker regelmatig moeten worden ontkalkt.
Elektrische waterkokers koken de vereiste hoeveelheid water gedurende de vereiste tijd en hebben over het algemeen geen warmhoudfunctie. Ze brengen water heel snel aan de kook. Daarom is er geen noodzaak om water warm te houden.