Tefal's missie
voor een betere toekomst

Tefal zet zich in voor
veilig en gezond koken

Al 60 jaar lang is Tefal bezig met innovatie om veilige, milieuvriendelijke en hoogwaardige producten aan te bieden. Zo kunnen wij garanderen dat jij elke dag weer succesvol kunt koken.


Tefal pannen bevatten geen PFOA, PFOS of “C8”. Dit wordt regelmatig getest door onafhankelijke laboratoria om vast te stellen dat onze eindproducten geen PFOA bevatten en dat de Tefal producten totaal onschadelijk zijn voor de consument en het milieu.
Tefal heeft ook een “gezondheid en milieu” label gecreëerd om haar verantwoordelijkheid omtrent gezondheid en milieu uit te dragen. Dit label garandeert dat de cookware producten geen PFOA, lood en cadmium bevatten en dat ze niet schadelijk zijn voor consumenten en het milieu.

 

Veilig koken: PFOA-vrije anti-aanbaklaag

Tefal pannen bevatten geen PFOA, PFOS of “C8”.


Tefal producten met anti-aanbaklaag worden zeer regelmatig getest door onafhankelijke laboratoria volgens de strengste methodes. Deze controles hebben systematisch de afwezigheid van PFOA in Tefal producten met een anti-aanbaklaag vastgesteld.

PFOA vrije anti-aanbaklaag

Veilige anti-aanbaklaag

Tefal was de eerste fabrikant die PTFE als hoofdcomponent van zijn anti-aanbaklagen gebruikte.


De Europese (EFSA) en de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten (FDA) hebben meer dan 50 jaar geleden het gebruik van PTFE anti-aanbaklagen op keukengereedschap goedgekeurd. Onderzoeken hebben sindsdien bevestigd dat PTFE niet schadelijk is voor de gezondheid van de mens.

PTFE
veilige anti-aanbaklaag

PTFE - Polytetrafluorethyleen - wordt gebruikt in anti-aanbaklagen voor zijn anti-aanbak eigenschappen

Koken met minder vet

Om gezondheidsredenen bevelen autoriteiten aan de consumptie van vet te beperken.


In 1956 introduceerde Tefal de eerste pannen met anti-aanbaklaag, waardoor koken met weinig tot geen olie mogelijk was.  Zo kun je dus vetvrij en gezond je gerechten bereiden.

 

 

Geen oververhitting

Sinds 2000 zijn veel Tefal producten uitgerust met Thermo-Spot © -technologie die volledig rood kleurt wanneer de pan de ideale temperatuur heeft bereikt.


Het garandeert een perfecte textuur, perfecte kleur en perfecte smaak voor elke dag heerlijke volle maaltijden.

 

 

Gezond koken dag na dag

Onze onderzoekers werken met het constante doel om de duurzaamheid van onze anti-aanbaklagen te verlengen. Zo behouden onze anti-aanbaklagen ook na jaren van intensief koken hun anti-aanbakkwaliteiten en blijven ze veilig en krasvrij.


 

 

 

Safe Cooking : PFOA free PTFE coating

Veilig koken:
PFOA-vrije
anti-aanbaklaag

Safe cooking: PFOA free

Veilige
anti-aanbaklaag

Lower fat cooking

Koken met
minder vet

No overheating

Geen oververhitting

Healthy cooking day after day

Gezond koken dag
na dag

Tefal beantwoordt
al jouw vragen

Zijn PTFE en PFOA hetzelfde?

PTFE en PFOA worden vaak verward:

PFOA is een chemische stof, die van nature niet in het milieu voorkomt. De stof wordt gebruikt om oppervlakten van producten te beschermen, zoals de behandeling van tapijten en kleding, coatings voor kartonnen verpakkingen en in het verleden voor anti-aanbak lagen.

TEFAL cookware producten bevatten géén PFOA (Perfluorooctanoic acid of “C8”). Dit wordt zeer regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke laboratoria die de afwezigheid van PFOA verzekeren op de eindproducten en de totale onschadelijkheid van de TEFAL producten. PTFE wordt helaas vaak verward met PFOA, maar dit is niet hetzelfde!

Tefal gebruikt sinds de jaren '80 geen PFOA in zijn anti-aanbaklagen. Bovendien zorgt Tefal er ook voor dat er geen lood en cadmium aanwezig zijn in zijn producten.

 

Waarom kiezen voor Tefal PTFE-anti-aanbaklaag?

  • Voor gezond koken met minder olie en vet: dankzij PTFE veilige en anti-aanbak materiaaleigenschappen.
     
  • Voor succesvol koken: goed schroeien van het voedsel met anti-aanbaklaag.
     
  • Eenvoudig te reinigen: vanwege de hydrofobe materiaaleigenschappen. Dat betekent dat de anti-aanbaklaag waterafstotend is.
     
  • Duurzaam: PTFE is de basis voor anti-aanbak materiaal. De Tefal Titanium Excellence anti-aanbaklaag is de sterkste Tefal anti-aanbaklaag en gaat tot 3 keer langer mee*.

* Vergeleken met Tefal PowerGlide anti-aanbaklaag

Is een PTFE anti-aanbaklaag veilig voor je gezondheid?

Volksgezondheidsautoriteiten in Europa en de Verenigde Staten hebben aangetoond dat PTFE een inerte substantie is zonder effect op de gezondheid. Dat betekent dat PTFE niet reageert wanneer het in aanraking komt met andere chemicaliën. Zelfs niet wanneer het per ongeluk wordt ingeslikt/ingenomen.

Dezelfde autoriteiten hebben bevestigd dat een anti-aanbaklaag van PTFE veilig is voor de gezondheid. Bovendien wordt PTFE vaak gebruikt in de geneeskunde, bijvoorbeeld om pacemakers te bedekken of om implantaten van te maken.

 

Is het gevaarlijk om in een bekraste pan te koken?

Tefal producten zijn ontworpen om langdurig te gebruiken zonder te verslechteren. Toch kan het voorkomen dat de anti-aanbaklaag loslaat door eventueel foutief gebruik en/of productiefouten. Het per ongeluk doorslikken van een stuk van de anti-aanbaklaag is echter vrij ongevaarlijk.

Studies, uitgevoerd door het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC), wijzen uit: het menselijk lichaam assimileert de deeltjes niet, waardoor ze volkomen onschadelijk blijven..

Krassen in de anti-aanbaklaag kunnen echter een vermindering van de anti-aanbakeigenschappen van het product veroorzaken. Daarom is het advies om het desbetreffende product te vervangen wanneer deze bekrast is.

 

Tefal zet zich in
voor een beter milieu

Tefal houdt bij de gehele levenscycles van zijn producten rekening met het milieu: van grondstof, tot productie en tot aan het gebruik. Tefal beheert en bewaakt de levenscyclusanalyse van zijn producten. Zie hieronder wat Tefal doet om de impact op het milieu in elke fase te verminderen.

Meer gebruik van gerecycleerde grondstoffen

Tefal is een van de eerste fabrikanten die pannen ontwikkelt van 100% gerecycled aluminium. Door dit te doen, vermindert Tefal de vervuiling met 90% vergeleken met het produceren van aluminium.

Bekijk video >

Recyclebare producten

80%van onze potten en pannen kan eindeloos worden gerecycled.

Increase in recycled raw material Environmentally friendly production Increased durability Environmentally friendly recyclable products
 

Milieuvriendelijke productie

Het industriële productieproces houdt zich aan de strengste regels om het milieu te respecteren.

Duurzamere producten

Er worden diverse interne en externe testen uitgevoerd op onze koekenpannen om een ongeëvenaarde kwaliteit te garanderen. Onze nieuwste anti-aanbaklaag, de Tefal Experience, gaat 3x langer mee dan eerdere generaties anti-aanbaklagen (zoals de Tefal PowerGlide). Dit is fijn voor de consument en het mileu.

Bekijk video >

AL 60 JAAR

respecteert Tefal
het milieu

ISO 14001

is de milieunorm voor alle productielocaties van Tefal
alt

In 2016 werd 85% van de gecoate aluminium potten en pannen van Tefal in Frankrijk geproduceerd.

Tefal streeft naar
Hoogwaardige kwaliteit

Klanttevredenheid is bij Tefal een van de belangrijkste punten op de agenda. Daarom heeft Tefal gedurende 60 jaar strenge kwaliteitscontroleprocedures in het leven geroepen om de kwaliteit van onze producten te beheren en te bewaken.

AL 60 JAAR

zet Tefal zich in
voor kwaliteit

ISO 9001

is de standaard voor
productielocaties van Tefal