Tefal's missie
voor een betere toekomst

Tefal zet zich in voor
veilig en gezond koken

Al 60 jaar lang is Tefal bezig met innovatie om veilige, milieuvriendelijke en hoogwaardige producten aan te bieden. Zo kunnen wij garanderen dat jij elke dag weer succesvol kunt koken.


Tefal pannen bevatten geen gevaarlijke als PFOA, PFOS of “C8”. Tefal gebruikt de veilige stof PTFE, een component dat goedgekeurd is door de autoriteiten, zoals de World Health Organization, voor gebruik in antiaanbaklagen op cookware. Dit wordt regelmatig getest door onafhankelijke laboratoria om vast te stellen dat onze eindproducten geen PFOA bevatten en dat de Tefal producten totaal onschadelijk zijn voor de consument.

Tefal heeft ook een “gezondheid en milieu” label gecreëerd. Dit label garandeert dat de cookware producten geen PFOA, lood en cadmium bevatten en dat ze niet schadelijk zijn voor consumenten.

PTFE behoort tot de grote PFAS-groep, die uit ongeveer 5000 stoffen bestaat, en is één van de materialen die volledig veilig is. De World Health Organization (WHO), de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) en Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) hebben allen bevestigd dat PTFE veilig is voor de gezondheid van de mens. Tefal zet zich volledig in om veilige cookware producten met antiaanbaklaag te produceren.

 

Veilig koken: PFOA-vrije anti-aanbaklaag

Tefal pannen bevatten geen PFOA, PFOS of “C8”.


Tefal producten met anti-aanbaklaag worden zeer regelmatig getest door onafhankelijke laboratoria volgens de strengste methodes. Deze controles hebben systematisch de afwezigheid van PFOA in Tefal producten met een anti-aanbaklaag vastgesteld.

PFOA vrije anti-aanbaklaag

Veilige anti-aanbaklaag

Tefal was de eerste fabrikant die PTFE als hoofdcomponent van zijn anti-aanbaklagen gebruikte.


De Europese (EFSA) en de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten (FDA) hebben meer dan 50 jaar geleden het gebruik van PTFE anti-aanbaklagen op keukengereedschap goedgekeurd. Onderzoeken hebben sindsdien bevestigd dat PTFE niet schadelijk is voor de gezondheid van de mens.

PTFE
veilige anti-aanbaklaag

PTFE - Polytetrafluorethyleen - wordt gebruikt in anti-aanbaklagen voor zijn anti-aanbak eigenschappen

Koken met minder vet

Om gezondheidsredenen bevelen autoriteiten aan de consumptie van vet te beperken.


In 1956 introduceerde Tefal de eerste pannen met anti-aanbaklaag, waardoor koken met weinig tot geen olie mogelijk was.  Zo kun je dus vetvrij en gezond je gerechten bereiden.

 

 

Geen oververhitting

Sinds 2000 zijn veel Tefal producten uitgerust met Thermo-Spot © -technologie die volledig rood kleurt wanneer de pan de ideale temperatuur heeft bereikt.


Het garandeert een perfecte textuur, perfecte kleur en perfecte smaak voor elke dag heerlijke volle maaltijden.

 

 

Gezond koken dag na dag

Onze onderzoekers werken met het constante doel om de duurzaamheid van onze anti-aanbaklagen te verlengen. Zo behouden onze anti-aanbaklagen ook na jaren van intensief koken hun anti-aanbakkwaliteiten en blijven ze veilig en krasvrij.


 

 

 

Safe Cooking : PFOA free PTFE coating

Veilig koken:
PFOA-vrije
anti-aanbaklaag

Safe cooking: PFOA free

Veilige
anti-aanbaklaag

Lower fat cooking

Koken met
minder vet

No overheating

Geen oververhitting

Healthy cooking day after day

Gezond koken dag
na dag

Tefal beantwoordt
al jouw vragen

Zijn PTFE en PFOA hetzelfde?

PTFE en PFOA worden vaak verward:

PFOA is een chemische stof, die van nature niet in het milieu voorkomt. De stof wordt gebruikt om oppervlakten van producten te beschermen, zoals de behandeling van tapijten en kleding, coatings voor kartonnen verpakkingen en in het verleden voor anti-aanbak lagen.

TEFAL cookware producten bevatten géén PFOA (Perfluorooctanoic acid of “C8”). Dit wordt zeer regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke laboratoria die de afwezigheid van PFOA verzekeren op de eindproducten en de totale onschadelijkheid van de TEFAL producten. PTFE wordt helaas vaak verward met PFOA, maar dit is niet hetzelfde!

Tefal gebruikt sinds de jaren '80 geen PFOA in zijn anti-aanbaklagen. Bovendien zorgt Tefal er ook voor dat er geen lood en cadmium aanwezig zijn in zijn producten.

 

Wat is PTFE?

  PTFE (of polytetrafluorethyleen) is een fluorpolymeer met specifieke kenmerken die de antiaanbaklaag bijzonder glad en geschikt voor gebruik bij hogere temperaturen maken. PTFE bovendien geschikt voor de productie van coatings die in contact komen met levensmiddelen. Tefal heeft daarom gekozen om PTFE te gebruiken in de ontwikkeling van antiaanbakpannen, gezien de onschadelijke als de anti-aanbak eigenschappen. PTFE is niet schadelijk en de Tefal antiaanbaklagen zijn goedgekeurd voor gebruik met voedsel.

  Onderzoeken hebben bevestigd dat PTFE niet schadelijk is voor de gezondheid van de mens. Dit is ook diverse keren bevestigd door Franse, Europese (EFSA) en Amerikaanse (FDA) gezondheidsautoriteiten. PTFE wordt ook frequent gebruikt in de medische wereld als coating voor pacemakers of voor het maken van implantaten of kunstgewrichten.

   

Wat is het risico bij het gebruiken van een antiaanbakpan die beschadigd is door krassen?

Onderzoeken door de Franse, Europese en Amerikaanse gezondheid autoriteiten hebben bevestigd dat PTFE niet schadelijk is voor de gezondheid van de mens. Krassen kunnen de kwaliteit van de antiaanbaklaag verminderen en in die gevallen adviseren wij om de pan of het keukengerei te vervangen. Tefal werkt voortdurend aan het verbeteren van de kwaliteit, duurzaamheid en de krasbestendigheid van de coatings.

 

Waarom zouden vogels niet in de keuken moeten zijn?

Als een verantwoordelijk merk met aandacht voor de gezondheid van onze gebruikers en hun leefomgeving heeft Tefal altijd het advies gegeven om vogels uit de keuken te houden. Het vet dat in voedsel zit of dat toegevoegd wordt bij het koken (zoals olie of boter), splitst zich als het te heet wordt en kan daardoor verbindingen produceren die schadelijk zijn. Deze damp is niet gerelateerd aan PTFE of het gebruik van de pan bij normale kooktemperaturen en kan ontstaan bij elk type coating of materiaal. Vogels hebben gevoelige ademhalingssystemen zijn extra gevoelig voor de dampen die vrijkomen door het oververhitten van vetten. Daarom adviseren wij om vogels niet in de keuken te houden.
Bron: studie Waritz- Environmental Health Perspectives

In 2000 heeft Tefal de Thermo-Spot® temperatuur indicator geïntroduceerd, een methode om de juiste baktemperatuur in te schatten zodat vetten niet bij te hoge temperaturen gekookt worden. De Thermo-Spot® informeert de kok wanneer de pan klaar is voor gebruik en voorkomt hiermee oververhitting.

Om schade aan de pan te voorkomen adviseert Tefal de gebruikers bovendien om een lege pan niet te oververhitten.

 

 

Gebruikt Tefal de Teflon antiaanbaklagen?

  Nee. Voor de Tefal cookware producten wordt PTFE gebruikt in de antiaanbaklagen. Teflon™ is een geregistreerd merk van Chemours (voorheen Dupont de Nemours) en er is geen link tussen Chemours en Tefal.

   

   

Kun je uitleg geven over de merknaam ‘Tefal’ welke een samentrekking is tussen Teflon en Aluminium?

 

  Teflon is een merknaam geregistreerd door Dupont en is nu eigendom van Chemours. Historisch gezien gebruikte het Tefal merk Teflon als laag op de bakpannen. Toen Groupe SEB het merk overnam in 1968, is besloten om een eigen antiaanbaklaag te ontwikkelen met de juiste controle over alle stappen in het productieproces, vanzelfsprekend rekening houdend met en zelfs vooruitlopend op de wet- en regelgeving vanuit de overheid met betrekking tot de samenstelling van antiaanbaklagen.
  Op basis van deze aanpak kan Groupe SEB garanderen dat de Tefal cookware producten veilig zijn voor de gezondheid.

   

   

Zijn Tefal producten veilig voor de gezondheid?

 

  Tefal garandeert dat haar cookware producten veilig zijn voor consumenten. Belangrijk hierbij is ons strikte “Health and Environment” beleid. Tefal garandeert dat de coatings geen PFOA, lood of cadmium bevatten en veilig zijn voor consumenten. We laten onze producten bovendien regelmatig testen bij onafhankelijke laboratoria.

   

   

Wat zijn de alternatieven voor pannen met PTFE antiaanbaklaag?

 

  Tefal is wereldwijd marktleider in cookware en biedt diverse producten aan voor verschillende behoeften.
  • Antiaanbaklaag PTFE waarbij de ingrediënten niet aanbakken en de pan eenvoudig schoon te maken is
  • Keramische laag voor krokante resultaten (maar met minder sterke anti-aanbak eigenschappen)
  • Roestvrij staal (zonder coating) voor het perfect schroeien en aanbraden.
  • Email gietijzer voor stoven
  Al deze producten zijn beschikbaar onder het merk Tefal om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de verschillende wensen van onze gebruikers.

   

Tefal zet zich in
voor een beter milieu

Tefal houdt bij de gehele levenscycles van zijn producten rekening met het milieu: van grondstof, tot productie en tot aan het gebruik. Tefal beheert en bewaakt de levenscyclusanalyse van zijn producten. Zie hieronder wat Tefal doet om de impact op het milieu in elke fase te verminderen.

Meer gebruik van gerecycleerde grondstoffen

Tefal is een van de eerste fabrikanten die pannen ontwikkelt van 100% gerecycled aluminium. Door dit te doen, vermindert Tefal de vervuiling met 90% vergeleken met het produceren van aluminium.

Bekijk video >

Recyclebare producten

80%van onze potten en pannen kan eindeloos worden gerecycled.

Increase in recycled raw material Environmentally friendly production Increased durability Environmentally friendly recyclable products
 

Milieuvriendelijke productie

Het industriële productieproces houdt zich aan de strengste regels om het milieu te respecteren.

Duurzamere producten

Er worden diverse interne en externe testen uitgevoerd op onze koekenpannen om een ongeëvenaarde kwaliteit te garanderen. Onze nieuwste anti-aanbaklaag, de Tefal Experience, gaat 3x langer mee dan eerdere generaties anti-aanbaklagen (zoals de Tefal PowerGlide). Dit is fijn voor de consument en het mileu.

Bekijk video >

AL 60 JAAR

respecteert Tefal
het milieu

ISO 14001

is de milieunorm voor alle productielocaties van Tefal
alt

In 2016 werd 85% van de gecoate aluminium potten en pannen van Tefal in Frankrijk geproduceerd.

Tefal streeft naar
Hoogwaardige kwaliteit

Klanttevredenheid is bij Tefal een van de belangrijkste punten op de agenda. Daarom heeft Tefal gedurende 60 jaar strenge kwaliteitscontroleprocedures in het leven geroepen om de kwaliteit van onze producten te beheren en te bewaken.

AL 60 JAAR

zet Tefal zich in
voor kwaliteit

ISO 9001

is de standaard voor
productielocaties van Tefal