Tefal Body Up BM2520 weegschaal met vetmeting

Body Up BM2520 weegschaal met vetmeting Houd je lichaamssamenstelling eenvoudig in de gaten
Volg de ontwikkeling van je lichaamssamenstelling gemakkelijk met de Tefal Body Up weegschaal met vetmeting. Deze geeft je inzicht in zoveel meer dan alleen je gewicht: ook je vetmassa en BMI worden op handige wijze in de gaten gehouden. Het grote, kristalheldere lcd-display is duidelijk af te lezen, en je kunt tot wel acht geïndividualiseerde profielen opslaan. Hierbij worden gebruikers automatisch herkend, zodat het hele gezin gebruik kan maken van de weegschaal. Daarnaast ziet het gestroomlijnde glazen platform er ook nog eens modern uit. Meet gemakkelijk je gewicht en BMI en houd zo eenvoudig de ontwikkeling van je lichaam en gezondheid bij.

Artikelnummer: BM2520V0

€ 29,99

De betrokkenheid van Tefal

 • 2 jaar internationale garantie

De Body Up weegschaal met vetmeting

Ga verder dan alleen het wegen van je gewicht en houd op deze eenvoudige manier toezicht op je gezondheid. Met de Tefal Body Up digitale weegschaal kan je meerdere aspecten van je gezondheid in de gaten houden (zoals je vetmassa).

 • Een groot, kristalhelder lcd-scherm geeft nauwkeurig resultaten weer.
 • Er kunnen tot wel acht gebruikersprofielen opgeslagen worden, zodat zelfs grotere gezinnen met de uitdaging van een gezondere levensstijl aan kunnen gaan. Hierbij worden gebruikers automatisch herkend, zodat iedereen directe toegang tot zijn of haar eigen profiel heeft.
 • Deze hoogwaardige weegschaal heeft een maximale capaciteit van 150 kg, in stappen van 100 gram.
 • Het moderne design past goed bij elk soort interieur en de besturing is zeer intuïtief.

Ontdek een weegschaal, ontwikkeld om je op weg te helpen naar een beter en gezonder individu.

Door middel van bio-elektrische impedantie-analyse, kan je de samenstelling van je lichaam goed bijhouden: de weegschaal drukt dit uit in het percentage van je lichaamsgewicht dat uit vet bestaat. Het is meer dan alleen een weegschaal waar je je gewicht op meet. Profiteer van alle voordelen van dit slimme analyse-instrument voor je gewicht en BMI ontwikkeling.

Kenmerken
 • Gewicht-, vetmassa- en BMI-indicator

  Door middel van bio-elektrische impedantie-analyse, kan je de samenstelling van je lichaam goed bijhouden: de weegschaal drukt dit uit in het percentage van je lichaamsgewicht dat uit vet bestaat. Gezonder worden gaat niet alleen om gewicht: profiteer van alle voordelen van dit slimme analyse-instrument.

 • Groot scherm

  Een groot scherm maakt deze weegschaal praktisch en makkelijk in gebruik, zodat je je gezondheid elke dag eenvoudig in de gaten kunt houden.

 • Houd met de hele familie jullie gezondheid bij

  Sla tot wel 8 profielen op, om de gezondheid en het gewicht van het hele gezin in de gaten te houden; met automatische gebruikersherkenning voor praktisch gebruiksgemak.

 • Hoge gewichtscapaciteit

  Gewichtslimiet van 150 kg.

 • Best Reviewed

  In juli 2021 is de Tefal BM2520 Body Up weegschaal uitgeroepen tot Best Reviewed door Kieskeurig.

 • Precieze resultaten

  Profiteer van volledige nauwkeurigheid tot op het laatste detail, met meetstappen van 100 gram voor betrouwbare resultaten.

 • Direct klaar voor gebruik

  Er is een hoogwaardige CR032 lithium-batterij inbegrepen in de verpakking, zodat je de weegschaal direct kunt gebruiken en zo snel mogelijk aan de slag kunt met complete gewichts- en gezondheidsmonitoring.

Eigenschappen
GEWICHT & LICHAAMSCONTROLE
Meting van de vetmassa in kg    
SLIMME FUNCTIES
Aanraaktoetsenbord    
Geheugens 8.0  
TECHNISCHE SPECIFICATIES
Inhoud 150.0  kg
Gewichtsaanduiding 100.0  g
Weegplateau Gehard glas  
Kleur Donkerblauw  
Batterijtype CR 2032  
Batterijen inbegrepen    
Andere BMI  
Consumentenadviesprijs
€ 29,99
Instructies & handleiding
Veelgestelde vragen
Met deze functie kun je het gewicht onmiddellijk aflezen. Het is niet nodig om te wachten tot de '0' wordt weergegeven - de berekening van het gewicht begint onmiddellijk.
De meeste recente weegschalen hebben een knop bij de batterij. Zo niet, dan kijk je in de handleiding.
Meten en wegen moet altijd onder dezelfde omstandigheden worden uitgevoerd om volledig tevreden te zijn met dit apparaat:
• Weeg jezelf altijd met blote voeten. Je voeten moeten droog zijn en goed op de elektroden staan. Let op dat als er te veel eelt onder je voeten zit, de meting kan worden beïnvloed.
• Bij voorkeur één keer per week, direct 's ochtends,
• een kwartier na het opstaan, zodat het water in je lichaam in de onderste ledematen is verdeeld.
Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de benen (dijen, knieën, kuiten) of de voeten elkaar niet raken. Indien nodig, steek je een vel papier tussen je benen.
Dat hangt af van de soort weegschaal die je gebruikt:
- Diagnostische weegschaal: de meting wordt vertekend.
- Andere weegschaal: geen invloed op de meting.
Plaats de weegschaal altijd op een vlak oppervlak en leg geen objecten op het weegplateau.
Als je de weegschaal langere tijd niet gebruikt, verwijder je de batterijen.

Als de weegschaal verticaal wordt opgeborgen met een of meer voetjes in de lucht of als voorwerpen op het weegplateau achterblijven, zal de eerste meting onjuist zijn.
Mogelijk zie je een "ERR"-melding en hoor je een lange pieptoon aan het einde van de weging. Dan moet je jezelf opnieuw wegen.
Wij raden aan om altijd nieuwe alkalinebatterijen (LR03) te gebruiken en nooit salinebatterijen (R03) of oplaadbare batterijen (HR03).
Vervang altijd alle batterijen tegelijk door nieuwe alkalinebatterijen.
Dit geldt niet voor weegschalen met CR2032-knoopcelbatterijen of lithiumbatterijen.
Je reinigt je weegschaal met een pluisvrije doek die je licht met water vochtig hebt gemaakt.
Gebruik geen metalen schuursponsjes of schuurpoeder. Dompel de weegschaal nooit onder in water.
Het is normaal dat na het plaatsen van batterijen de melding "8888" op het display verschijnt. De weegschaal wordt dan geïnitialiseerd. Zet haar op een vlakke ondergrond en wacht tot de melding verdwijnt. Als je de weegschaal verplaatst of erop gaat staan terwijl "8888" wordt weergegeven, start de initialisatie opnieuw. Het initialiseren kan 5 tot 30 seconden duren.
De weegschaal heeft bij het wegen een afwijking geconstateerd en is zich opnieuw aan het kalibreren. Stap van de weegschaal af en wacht tot "0.0" verschijnt. Daarna kun je opnieuw op de weegschaal gaan staan.
Het virtuele toetsenbord wordt pas geactiveerd wanneer het wegen is voltooid.
Houd je aan de volgende regels:
• Stap van de weegschaal af wanneer het wegen is voltooid.
• De weegschaal moet op de grond blijven staan wanneer je de toetsen gebruikt.
• Tik met één vinger op de toetsen.
• Tik alleen met je vinger op de toetsen (niet met een voorwerp).
Ja, een diagnostische weegschaal meet de vetvrije lichaamsmassa en door deze af te trekken van de totale lichaamsmassa, geeft de weegschaal het totale lichaamsvet aan, waar dat ook zit.
Bij de productiekalibratie van de weegschaal kunnen zich enkele variaties per weegschaal voordoen. Sommige verschillen uit deze variaties kunnen verschijnen als je je gewicht op twee verschillende weegschalen vergelijkt.
Hydratatie is essentieel voor de normale werking van je lichaam. Door het vochtgehalte te meten weet je wanneer je te weinig vocht in je lichaam hebt.
Lean mass bestaat uit lichaamswater, organen, botten en spieren en speelt een belangrijke rol voor het dagelijkse energieverbruik.
Met deze index houd je je Fat Mass in het oog, een energiereserve die essentieel is voor je lichaam.
BMI is een internationale index, die in 1997 door de WHO is gedefinieerd.
De BMI geeft de mate van je corpulentie aan en dus je risico op overgewicht. BMI wordt als volgt gemeten:


BMI is een zeer globale index en niet bijzonder gepersonaliseerd. BMI bepaalt niet de waarde van vetmassa of spiermassa.
Onze weegschaal gebruikt bio-elektrische impedantie, ook wel bio-impedantie genoemd.

Een sinusvormige stroom met lage intensiteit wordt door het lichaam gestuurd. Deze stroom passeert waterrijk weefsel heel gemakkelijk (magere massa: spierweefsel, huid...), maar stuit op meer weerstand in waterarm weefsel (vetmassa).


De aldus verkregen weerstand, gecombineerd met vergelijkingen die rekening houden met je profiel, stellen ons in staat om je magere massa te berekenen.

De vetmassa wordt verkregen door de magere massa van je totale gewicht af te trekken.
Je apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.