Tefal Super Uno FR3021 friteuse

Super Uno FR3021 friteuse Gezinsfriteuse van Tefal met timer
 • Anti-reukfilter; voorkomt nare luchtjes
 • Capaciteit van 1,5 kg
 • Uitneembare binnenpan met anti-aanbaklaag.
 • Digitale timer.

Artikelnummer: FR302130

€ 94,99

De betrokkenheid van Tefal

Super Uno, traditionele friteuse met een uniek ontwerp!

Met Super One bak je 1,5 kg frietjes voor 6 personen. Het anti-reuksysteem voorkomt dat frituurluchtjes zich verspreiden. De binnenpan is uitneembaar, dus nog gemakkelijker schoon te maken. En de timer waarschuwt je als de frietjes klaar zijn. Je hebt er dus geen omkijken naar!

Overige eigenschappen:

 • Deksel en binnenpan zijn vaatwasserbestendig; het filter werkt daarna weer als nieuw.
 • Warmte-isolerende wand, dus veilig om aan te raken.
 • Zuinig in gebruik.
Kenmerken
 • Met maar 2,2 L olie maak je tot 1,5 kg kipnuggets of 1,4 kg heerlijke frietjes klaar

   

 • Zeer effectief anti-reukfilter

  Super Uno heeft een koolstoffilter in een anti-reukpatroon dat vaatwasmachinebestendig is en tot 80 keer kan worden gebruikt

 • Uitneembare binnenpan met anti-aanbaklaag

  Super Uno is supermakkelijk schoon te maken door de binnenpan met anti-aanbaklaag. De frituurmand, het deksel en het filter zijn zelfs vaatwasmachinebestendig voor nog meer schoonmaakgemak.

 • Digitale timer

  Houd controle over het frituren door direct op het bedieningspaneel de tijd in te stellen.

 • Blijft koel aan de buitenkant

  Super Uno is veilig in gebruik. Hij blijft koel aan de buitenkant en heeft een aan/uit-schakelaar.

 • Mandje van buitenaf te bedienen.

  Je hoeft het deksel niet te openen om de frietjes te laten uitlekken

 • Alle onderdelen uitneembaar

  Alle onderdelen van Super Uno zijn uitneembaar en dus heel makkelijk schoon te maken.

Eigenschappen
Olie-inhoud 2,2 L  
Mandinhoud 1,5 kg  
Coating binnenpan Anti-aanbaklaag  
Blijft koel aan de buitenkant    
Deksel Bereiding  
Deksel opent automatisch    
Venster    
Filter Koolstof  
Mandje omhoog en omlaag    
Bedieningspaneel Metaal  
Controlelampje    
Kleur Wit  
Capaciteit voor frietjes 1,4 kg  
Uitneembare binnenpan    
Aan/uit-schakelaar    
Timer    
Vaatwasmachinebestendig - details Deksel, frituurmandje, carbonfilter  
Consumentenadviesprijs
€ 94,99
Instructies & handleiding
Veelgestelde vragen
Producten met beslag mogen niet direct in het mandje worden gelegd. Het beslag windt zich dan om de stangetjes en komt vast te zitten. Laat daarom eerst het mandje in de frituurolie zakken en doe daarna de te frituren producten direct in de olie. Draag daarbij handschoenen.
In de friteuse kun je allerlei soorten voedsel klaarmaken: groenten, vlees, vis, schaal- en schelpdieren en fruit. Je kunt ook desserts maken met je friteuse, bijvoorbeeld beignets, donuts en fruit.
Je kunt de olie bewaren in de friteuse. Als je de deksel goed afsluit, blijft de olie vers en schoon. Als je de friteuse lange tijd niet gaat gebruiken, kun je de olie het beste in een aparte doos of bak bewaren en de friteuse schoonmaken.
Vermeng nooit verschillende soorten olie, want de ene oliesoort heeft meer tijd nodig dan de andere om de juiste temperatuur voor frituren te bereiken; dit kan er ook voor zorgen dat de olie emulgeert en overloopt tijdens het koken.
De opwarmingstijd varieert, afhankelijk van de stand van de thermostaat, het model en de grootte, tussen 10 en 18 minuten. Een model met vaste of uitneembare binnenpan kan het verschil maken. Het temperatuurlampje (afhankelijk van het model) brandt wanneer de friteuse opwarmt en gaat uit wanneer de juiste temperatuur is bereikt.
Metalen houtskoolfilters moeten worden vervangen na 35 tot 50 keer frituren, afhankelijk van het model (de verzadigingsindicator geeft aan wanneer het filter moet worden vervangen). Schuimfilters moeten worden vervangen na 20 keer frituren. Wanneer je vis frituurt, adviseren wij je een apart filter te gebruiken en de olie na afloop te verversen. Waterclean-filters van koolstofvezels moeten na 80 keer frituren worden gewassen (het filter regenereert na iedere wasbeurt). Het Pure Air-systeem is een permanent systeem, dat niet hoeft te worden vervangen.
De olie in je friteuse moet minstens iedere 10 frituurbeurten worden ververst. Zonnebloemolie en arachideolie moeten iedere 5 frituurbeurten worden ververst, of nadat je knetterende geluidjes opmerkt (dit betekent dat er water aanwezig is in de frituurpan). Filter de olie regelmatig zodat ze langer goed blijft. Mogelijk moet je de olie vaker verversen als je vis, schaal- en schelpdieren of producten met beslag frituurt.
Olie moet na ieder gebruik, na afkoeling, worden gezeefd en/of gefilterd (met papieren filters, een filterpot of een zeef. Zo voorkom je dat de olie te snel vervuild raakt. Bewaar olie waarin vis is gebakken, apart.
a) De olie is niet heet genoeg. Als je een instelbare thermostaat heeft, controleer dan of deze op de juiste temperatuur staat voor wat je wilt klaarmaken. Als je friteuse geen instelbare thermostaat heeft, controleer dan of het lampje op de friteuse uit staat. Dit betekent dat de olie klaar is om in te frituren.
b) Er zit te veel voedsel in het mandje. Frituur het eten (vooral in het geval van diepvriesproducten) met kleinere hoeveelheden tegelijk voor een beter resultaat.
c) Je hebt het eten te snel uit de friteuse gehaald. Verleng de frituurtijd met een paar minuten. Je kunt het mandje optillen om te zien of je eten al een knapperig korstje heeft.
a) De friteuse was gevuld tot boven de markering voor het maximumniveau (met olie of ingrediënten in het mandje). Controleer het oliepeil. De kuip heeft markeringen voor minimum- en maximumniveau.
b) Er zijn ingrediënten met veel vocht in de olie gedaan. Droog de ingrediënten volledig of verwijder losse ijskristallen op bevroren ingrediënten voordat je ze frituurt.
Voor optimale resultaten adviseren wij plantaardige olie te gebruiken.
Vermeng nooit meerdere soorten olie in de friteuse, de kooktemperaturen verschillen voor elke olie.
Indien je vaste vetstoffen gebruikt:
• snijd deze dan in kleinere stukken en smelt ze in een kookpan (bij 150 °C) vooraleer je ze in de friteuse giet,
• smelt vaste vetstoffen nooit rechtstreeks in het mandje van de friteuse.
Zet absoluut nooit een groot stuk vetstof rechtstreeks in het frituurmandje.
Nare luchtjes kunnen het gevolg zijn van oude olie en/of een verzadigde filter die vervangen moet worden. Vervang de olie en/of de filter.
Veeg het venster af met wat citroensap of wrijf met een doormidden gesneden aardappel over het venster voordat je gaat frituren.
Afhankelijk van het model:
a) Van buitenaf bedienbaar mandje (hiermee kun je voedsel met gesloten deksel in de hete olie laten zakken, zodat de olie niet kan spatten).
b) Koude wand.
c) Deksel met drukvergrendeling.
d) Je friteuse is uitgerust met een thermische begrenzer in geval van oververhitting (droog opwarmen) of kan hiermee worden uitgerust indien je beschikt over een van de semi-pro-modellen. Zorg ervoor dat deze niet is ingeschakeld als het apparaat niet werkt.
De binnenpan van de friteuse moet voor gebruik worden gevuld terwijl het apparaat koud en losgekoppeld is.
Na een paar keer gebruiken, moet je het peil bijvullen. Doe dit altijd met een losgekoppeld en koud apparaat.
Gebruik de friteuse nooit zonder olie of kookvet.
Er staan gewoonlijk twee markeerstreepjes aan de binnenkant van de tank: minimum en maximum. Raadpleeg de instructies voor gebruik.
Zorg er in ieder geval voor dat het maximale niveau nooit wordt overschreden en dat het oliepeil niet onder de minimummarkering daalt.
• Zodra de olie de juiste temperatuur heeft bereikt (indicatielampje gaat uit).
• Sommige modellen hebben een instelbare thermostaat waarmee je kunt kiezen uit diverse temperaturen. In de laagste stand wordt de olie verhit tot ongeveer 170 °C, in de hoogste tot 190 °C. De laagste stand kan worden gebruikt voor het frituren van producten die niet goed bestand zijn tegen hogere temperaturen (paddenstoelen, sommige vissoorten). De hoogste stand is ideaal voor het frituren van friet, vlees, kant-en-klare diepvriesproducten, groenten enz.
Plaats de ingrediënten in het mandje met inachtneming van de markering van het maximumniveau, zoals aangegeven in de instructies.
Voor het lekkerste resultaat adviseren wij het mandje niet tot het maximumniveau te vullen, maar tot de helft hiervan.
Wij adviseren de temperatuur voor aardappels niet hoger dan op 170 °C (338 ºF) in te stellen.
• Laat de friteuse volledig afkoelen.
• Giet de olie in een bewaardoos (maak van de gelegenheid gebruik om ze te filteren of te verversen).
• Verwijder de filter en de deksel van de friteuse (zie de gebruiksaanwijzing voor je specifieke model). Reinig de deksel in heet sop en droog deze af. Sommige deksels kunnen worden gereinigd in de vaatwasmachine (zie de gebruiksaanwijzing).
• Vervang de filter (afhankelijk van het model, zie de gebruiksaanwijzing voor de frequentie).
• Reinig de uitneembare binnenpan (afhankelijk van het model) in heet sop en droog deze af. Je kunt de binnenpan ook wassen met de vaatwasser. Gebruik geen schuurmiddelen. Vergeet niet de klep te reinigen indien deze is uitgerust met een filtratiesysteem.
• Als de binnenpan niet uitneembaar is, moet je de binnenpan afdrogen met keukenpapier. Vul de binnenpan voor de helft met lauw water en afwasmiddel (dompel de friteuse, het netsnoer of de stekker nooit onder in water). Reinig deze vervolgens met een zachte spons. Zorg ervoor dat het water niet over de rand spat of op het verwarmingselement terecht komt.
• Giet het water uit de pan en droog de binnenkant zorgvuldig af om zeker te stellen dat er geen water achterblijft in de oliekuip.
• De friteuse kan aan de buitenkant worden gereinigd met een vochtige spons en zeep. Wij adviseren je dit na ieder gebruik te doen.
Ververs de olie regelmatig (na 8–10 keer frituren).
Verwijder na elk gebruik de verbrande deeltjes op de bodem van de friteuse om de olie langer in goede conditie te houden.
Vervang of reinig (*afhankelijk van het model) het filter regelmatig: anders raakt het filter verstopt en kan tijdens gebruik geen water via het filter worden afgevoerd.
Maak je friteuse regelmatig schoon volgens de instructies.
Doe de gebruikte olie in een luchtdichte verpakking en gooi deze weg (raadpleeg je lokale recyclingdienst. De regels en mogelijkheden verschillen per regio). In hoeverre recyclebaar afval kan worden verwerkt, hangt af van de plaatselijke recyclingdienst.
Giet de oude olie niet weg in de gootsteen.
Water en olie kunnen niet worden vermengd: als ze bij elkaar zijn gegoten en te heet worden, kan de olie gaan spatten door de acute verdamping van water.
Als de friteuse geluid maakt, komt dat omdat er water in zit. Het geluid wordt veroorzaakt door de verdamping van het water.
Zodra je dit geluid hoort, moet je de olie vervangen. Als je dat niet doet, kan de olie gaan spatten.
‒ Bij semi-professionele modellen wordt een beveiliging geactiveerd wanneer de friteuse is ingeschakeld zonder dat er olie aanwezig is.
• Laat de friteuse afkoelen.
• Gebruik de RESET-functie op de basiseenheid.
‒ Conventionele friteuses met een warmte-isolerende wand hebben geen RESET-functie. Breng de friteuse naar een van onze erkende reparatiebedrijven.
• De deksel is niet goed gesloten. Zorg dat de deksel goed is vergrendeld.
   Controleer in het geval van een afneembare deksel of de scharnieren goed zijn afgedicht.

• De afdichtingsring is beschadigd. Neem contact op met een erkend servicecentrum voor een vervangende pakking.
De batterij is leeg. Vervang de batterij.
Volg eerst de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing voor het starten van het apparaat. Controleer dan of het stopcontact goed werkt door er een ander apparaat op aan te sluiten. Als het nog altijd niet werkt, probeer dan niet het apparaat zelf open te maken of te repareren, maar breng het naar een erkend reparatiecentrum.
Gebruik het apparaat niet. Laat het snoer vervangen door een erkend reparatiecentrum om gevaar te voorkomen.
• Friet gemaakt van verse aardappelen:
- Doe de verse, ongekookte friet in kokend water om het zetmeel te verwijderen zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
- Droog ze met een theedoek, bak ze daarna acht minuten in het frituurmandje, haal ze eruit en wacht totdat de temperatuur van de friteuse is toegenomen. Stop daarna het mandje met gebakken friet twee tot drie minuten in de friteuse om ze bruin te bakken.
• Diepvriesfriet mag nooit rechtstreeks in het mandje worden gelegd of boven de kuip worden gehouden. Verwijder zoveel mogelijk ijs en droog de friet met een theedoek voordat je ze in de kokende olie dompelt.
• Voor het gelijkmatig bakken van andere soorten voedsel, snijd je het in stukjes die niet te groot zijn en hetzelfde formaat hebben.
• Voeg zout of kruiden op enige afstand van de friteuse toe aan het gefrituurde voedsel om te voorkomen dat ze in het apparaat terechtkomen.
Elektrische friteuses worden gecontroleerd door een thermostaat die is ontworpen om de olie op de juiste temperatuur te houden en zo oververhitting en ontbranding te voorkomen, wat ze veiliger maakt. De meeste friteuses hebben ook een thermisch beveiligd uitschakelsysteem om de friteuse te stoppen als deze te heet wordt. Andere veiligheidsfuncties zijn de kijkvensters, zodat het eten zichtbaar is, de koele wanden om de buitenkanten niet te heet te laten worden en de vergrendelde deksels die voorkomen dat de olie eruit spat tijdens het bakken en het risico op morsen verminderen wanneer iemand tegen de friteuse aanstoot.
De olie bevat mogelijk te veel water.
Het is belangrijk om de ingrediënten volledig te drogen en alle ijsdeeltjes van diepgevroren voedsel te verwijderen voordat je gaat frituren.
Als er te veel water in de olie zit, gaat het water koken en zorgt het ervoor dat er olie uit de friteuse spat.
Arachideolie heeft een lager rookpunt dan de meeste plantaardige oliën, dus kan de olie licht roken op baktemperatuur. Dit geeft ook een lichte smaak af die wellicht niet wenselijk is.
Producten met beslag mogen niet direct in het mandje worden gelegd. Het beslag windt zich dan om de stangetjes en komt vast te zitten.
Water en olie kunnen niet worden vermengd: als ze bij elkaar zijn gegoten en te heet worden, kan de olie gaan spatten door de acute verdamping van water.
Verwijder altijd overtollig water van voedsel voordat je het bakt, zodat er zo min mogelijk water in de olie komt.
Giet ingrediënten (in het bijzonder bevroren ingrediënten) nooit direct in de mand of in de friteuse, omdat er dan ijs in de olie zal komen.
Bedek de frituurmand na gebruik niet met de deksel; er kan dan condens ontstaan in de friteuse.
Zorg dat er geen condens van de deksel in de friteuse kan druppelen.
Berg de friteuse nooit buiten op en gebruik hem nooit buiten, omdat er dan condens ontstaat.
Gebruik de friteuse nooit wanneer het olieniveau hoger is dan de markering voor het maximumniveau: hierdoor zal de friteuse overlopen.
Verwijder de overtollige olie met een lepel.
Je apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.