Gegrilde puntpaprika met quinoa en knoflook-dilleyoghurt

Gegrilde puntpaprika met quinoa en knoflook-dilleyoghurt

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 rode puntpaprika’s
  • 200 g quinoa
  • 100 g tuinerwten extra fijn (diepvries)
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes dille
  • 1 bosje platte peterselie (20 g)
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 50 g granaatappelpitjes

Bereidingswijze

1 Schakel de grill in. Selecteer het automatische programma voor ‘paprika’ en verwarm voor. Gril de hele paprika’s in 2 porties volgens de aanwijzingen op de grill mooi bruin en gaar. 2 Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de erwten in 1-2 min. knapperig gaar. Doe de yoghurt in een schaaltje en pers de knoflook erboven. Hak de dille fijn en meng met de knoflook door de yoghurt. Hak de peterselie fijn. 3 Snijd de gegrilde paprika’s in de lengte open en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op 4 borden. 4 Meng de erwten met de peterselie en de olijfolie door de quinoa. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de quinoa in de paprika’s. Schep de knoflook-dilleyoghurt erbij en bestrooi met de granaatappelpitjes.