Pasta pesto met gegrilde citroenkip en groenten

Pasta pesto met gegrilde citroenkip en groenten

Hoofdgerechten

  • 1

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 100 g kipfilet
  • 5 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2-3 takjes basilicum
  • 2 tl pijnboompitten
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 75 g pasta
  • ¼ courgette
  • ½ rode paprika
  • 1 kleine rode ui
  • Staafmixer, grillpan

Bereidingswijze

1. Snijd de kipfilet in plakjes. Meng 2 el olijfolie met het citroensap, de helft van de knoflook en de oregano. Voeg zout en peper naar smaak toe. Marineer de kipfilet in de citroen-oreganomarinade.

2. Pureer met de staafmixer de basilicumblaadjes met de rest van de knoflook, de pijnboompitten en 2 el olijfolie tot een smeuïge pasta. Roer de kaas erdoor en breng de pesto op smaak met zout en peper.

3. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Snijd de courgette in plakjes, de paprika in reepjes en de rode ui in halve ringen. Meng de groenten met 1 el olijfolie.

4. Verhit de grillpan. Gril de kip met de groenten in 5-6 min. gaar. Giet intussen de pasta af en meng met de pesto.

5. Schep de pasta pesto, de gegrilde kipfilet en de gegrilde groenten in de verschillende bakjes en sluit de lunchbox.

Tip: afgekoeld tot kamertemperatuur is de pasta met de gegrilde kip en groenten ook een heerlijke pastasalade.

Benodigde Tefal producten