Vegan BLT-burger

Vegan BLT-burger

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 verse plantaardige burgers
  • 1 el zonnebloemolie
  • 80 g plantaardig spek
  • 4 kaiserbroodjes
  • 4 el plantaardige mayonaise
  • 100 g fijngesneden ijsbergsla
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 1 takje peterselie

Bereidingswijze

1. Schakel de grill in. Selecteer het automatische programma voor ‘vegetarische burgers en verwarm voor. Gril de burgers volgens de aanwijzingen op de grill mooi bruin en gaar.

2. Verhit in een koekenpan de olie. Bak het spek in 3-4 min. knapperig uit.

3. Snijd de broodjes open. Besmeer de onderste helften met de mayonaise en beleg met de ijsbergsla. Leg de burgers en de plakjes tomaat op de sla.

4. Hak de peterselie fijn. Bestrooi de burgers met de peterselie en dek ze af met de bovenste helften van de broodjes.

Tip: Leg op de sla nog een plakje plantaardige kaas.

Benodigde Tefal producten