Appel-dadeltaart
- Totale tijd 40min.
- 20min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /10
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in grove blokjes (snij in 8 kwartjes en Snij elk kwartje in drieën). Besprenkel regelmatig met het citroensap zodat ze niet bruin worden.
Stap 2 /10
Verwijder de pit uit alle dadels en snij ze in stukjes.
Stap 3 /10
Doe de dadels, de appels, de boter en de honing in de binnenpan en sluit de deksel.
Stap 4 /10
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 5 /10
Leg de appels op een bakplaat en laat ze lauw worden.
Stap 6 /10
Rol intussen een vel bladerdeeg uit over de bakplaat van de oven. Laat het vel bakpapier eronder liggen.
Stap 7 /10
Wanneer de appels en dadels gaar zijn, verdeel ze dan over het bladerdeegvel en laat een dikke centimeter vrij aan de randen.
Stap 8 /10
Maak de randen goudgeel met in een eetlepel water verdunde eierdooier.
Stap 9 /10
Bedek met het tweede vel bladerdeeg en maak de randen dicht met een vork. Maak met de punt van een mes een inkerving en een mooie tekening op het deeg.
Stap 10 /10
Zet 25 tot 30 minuten in de oven op 180 °C.