Crème brûlée-potjes van sinaasappel - Recepten Easy Fry Compact | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Crème brûlée-potjes van sinaasappel

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 58min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    28min.
  • Afkoelen
    15min.

Ingrediënten

2 personen

  • 1 Biologische sinaasappel

  • 1 Ei

  • 25 g Fijne kristalsuiker

  • 25 g Magere room

  • 0.5 tl Oranjebloesemwater

  • 2 el Bruine suiker

Bereiding

Stap 1 /5

Snijd de sinaasappels in twee gelijke helften. Controleer of de helften rechtop blijven staan op uw snijplank. Zo niet, snij dan onderaan de sinaasappel een stukje schil af om een plat oppervlak te creëren. Pers de sinaasappels uit en bewaar de schil.

  • 1 Biologische sinaasappel

Stap 2 /5

Klop in een kom de eieren en suiker op tot een wit, schuimend mengsel. Voeg het sinaasappelsap, de room en het oranjebloesemwater toe. Meng goed door elkaar.

  • 1 Biologische sinaasappel
  • 1 Ei
  • 25g Fijne kristalsuiker
  • 25g Magere room
  • 0.5tl Oranjebloesemwater

Stap 3 /5

Leg de sinaasappelschillen in het apparaat voorzien van de plaat. Vul ze vervolgens met het mengsel. Start het bakproces.

  • 1 Biologische sinaasappel
  • 1 Ei
  • 25g Fijne kristalsuiker
  • 25g Magere room
  • 0.5tl Oranjebloesemwater

Stap 4 /5

Laat ze na het bakken afkoelen op de plaat. Bestrooi elke sinaasappel met bruine suiker. Start het bakproces om de suiker te karamelliseren.

  • 2el Bruine suiker

Stap 5 /5

Bak zo lang tot u de gewenste kleur verkrijgt.

Rooster SS-185685

Op voorraad

Rooster SS-185685