Empanada's
- Totale tijd 53min.
- 30min.
Bereiden - 10min.
Koken - 13min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
16 Stuks:
2 Vellen taartdeeg
300 g Gehakt (rundvlees of kip)
2 Lente-ui
1 el Paprikapoeder
Zout en peper
1 Ei
1 el Olijfolie
Bereiding
Stap 1 /5
Bereid de vulling voor. Snijd de lente-uitjes fijn. Verhit de olie in een koekenpan en voeg de uien toe. Bak gedurende 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak nog tien minuten. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Doe de vulling in een schaal en laat afkoelen.
Stap 2 /5
Rol het deeg uit, snijd cirkels uit met een diameter van ongeveer 9 cm en vul ze met het koude gehakt, laat 1 cm over rond de rand en vouw ze om zodat ze omdraaien. Vouw de schijfjes dubbel om de empanadas te vormen en gebruik een vork om de randen dicht te maken. Bestrijk elke empanada met de eierdooier gemengd met een beetje water.
Stap 3 /5
Plaats de helft van de empanadas in het apparaat, voorzien van de plaat, zonder ze te overlappen. Start het kookproces.
Stap 4 /5
Haal de empanada's voorzichtig uit het apparaat en maak een tweede partij met de overgebleven empanada's.
Stap 5 /5
Laat het smaken!