Fluweelzachte chocoladeyoghurt
- Totale tijd 8u. 10min.
- 10min.
Bereiden - 8u.
Koken - 0min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (2)
Ingrediënten
8 personen
80 cl Zeer hete houdbare volle melk
200 g Pure chocolade
60 g Basterdsuiker
1 zakje Yoghurt startculturen
Toebehoren
Set van 8 glazen potjes
Bereiding
Stap 1 /8
Giet de hete volle melk in een grote kom.
Stap 2 /8
Voeg de stukjes pure chocolade toe aan de hete melk en roer goed totdat de chocolade volledig is gesmolten en het mengsel glad is.
Stap 3 /8
Voeg de basterdsuiker toe en roer goed totdat de suiker volledig is opgelost.
Stap 4 /8
Laat het mengsel afkoelen tot ongeveer 40°C.
Stap 5 /8
Voeg het zakje startculturen toe aan het afgekoelde mengsel en roer om de culturen gelijkmatig door het mengsel te verdelen.
Stap 6 /8
Giet het mengsel in de glaasjes.
Stap 7 /8
Plaats de glaasjes met deksel op elkaar in de mand van het apparaat. Start het kookproces.
Stap 8 /8
Laat afkoelen.