Gegrilde asperges, sinaasappel en pecannoten
- Totale tijd 30min.
- 10min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
Voor de asperges:
600 g Asperges
2 Sinaasappels
40 g Pecannoten
2 Sjalotten
50 g Feta
3 el Olijfolie
Zout, peper
Voor de toast:
6 sneetje Zuurdesembrood
Voor de dressing:
1.5 tl Sinaasappelrasp
1.5 tl Dijonmosterd
1.5 tl Wijnazijn
4.5 tl Olijfolie
3 tl Honing
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /9
Was de asperges en snijd de uiteinden eraf. Rasp de schil van de sinaasappel en snijd de sinaasappel in stukjes. Pel en snipper de sjalotten. Hak de pecannoten grof.
Stap 2 /9
Snijd het brood.
Stap 3 /9
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 20 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 7 minuten aan op 180 °C. Zet de stukken brood rechtop naast elkaar op de plaat in lade 2.
Stap 4 /9
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 5 /9
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg de asperges op de plaat in lade 1, bestrooi ze met de sjalotten en doe de lade dicht. Het kookproces wordt automatisch hervat.
Stap 6 /9
Draai de asperges halverwege het kookproces om.
Stap 7 /9
Controleer of de asperges gaar zijn en laat ze indien nodig nog een paar minuten bakken.
Stap 8 /9
Meng in een grote kom de sinaasappelschil, mosterd, azijn, olijfolie, honing, zout en peper. Klop tot een goed vermengde vinaigrette.
Stap 9 /9
Schik de asperges op de sneetjes brood. Voeg de sinaasappelpartjes en gemalen pecannoten toe, verkruimel de feta, bestrooi met de overgebleven rasp en besprenkel met de dressing.