Jalapeño-cheddar frietjes
- Totale tijd 35min.
- 5min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
500 g Patat (vers of uit de diepvries)
150 g Geraspte (plantaardige) cheddar
1 Verse jalapeño, in dunne ringen
2 Lente-uitjes, fijngesneden
1 tl Paprikapoeder
Zout en peper naar smaak
2 el Zure haverroom (optioneel)
BBQ- of hot sauce (optioneel)
100 g Vegetatische spekreepjes (optioneel)
Toebehoren
Snacking & Baking accessoire
Bereiding
Stap 1 /9
Verwarm de OptiGrill 4in1 met ovenfunctie voor op de ovenstand (200°C).
Stap 2 /9
Verdeel de friet gelijkmatig op de bakplaat.
Stap 3 /9
Bak de friet 20-25 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Schud halverwege om voor een gelijkmatige garing.
Stap 4 /9
Snijd de jalapeño en lente-ui in dunne ringen.
Stap 5 /9
Bestrooi de gebakken friet met zout, peper en paprikapoeder.
Stap 6 /9
Verdeel de cheddar over de friet. Voeg eventueel de plantaardige spekreepjes toe.
Stap 7 /9
Zet de friet terug in de OptiGrill met ovenfunctie en laat de kaas 5 minuten smelten op 180°C.
Stap 8 /9
Haal de friet uit de OptiGrill en garneer met jalapeño en lente-ui.
Stap 9 /9
Serveer met een lepel zure (haver)room en eventueel BBQ- of hot sauce voor extra smaak.