Koude meloensoep
- Totale tijd 2u. 15min.
- 15min.
Bereiden - 0min.
Koken - 2u.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
800 g Meloen
120 ml appelsiensap
250 g Griekse yoghurt
100 g honing
2 tl wittewijnazijn
Zout
Peper
4 bladje verse basilicum
4 sinaasappelpartjes
Bereiding
Stap 1 /5
Verwijder de schil en zaadjes van de meloen en snijd hem in stukjes.
Stap 2 /5
Doe de meloen, sinaasappelsap, yoghurt, honing en azijn in de blender.
Stap 3 /5
Sluit het deksel en stel het aangegeven programma in op 2 minuten. Start het programma.
Stap 4 /5
Zodra het programma klaar is, giet u het mengsel in een grote kom. Zet het voor minstens 2 uur in de koelkast.
Stap 5 /5
Serveer in kommen, breng op smaak en garneer met wat basilicumblaadjes en de sinaasappelpartjes.