Luxe maïs-kokossoep met krokante garnalen
- Totale tijd 35min.
- 10min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
400 g Maïs, uit blik
350 ml Groentenbouillon
1 teentje Knoflook
1 stuk Rode ui
2 tl Paprikapoeder
2 tl Zout
2 snuifje Peper
20 cl Kokosmelk
150 g Garnalen
1 tl Knoflookpoeder
0.5 tl Komijnpoeder
2 snuifje Zout
1 stuk Rode peper
1 el Koriander
Lenteui
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de garnalen in een schaaltje met knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, komijn en zout. Meng door elkaar en laat marineren.
Stap 2 /8
Snijd en ontpit de paprika en snijd hem in kleine blokjes. Bak de paprika in een pan met een scheutje olijfolie tot hij gekleurd is.
Stap 3 /8
Doe 50 g mais, de paprikablokjes en de gehakte koriander in een kom. Meng en zet opzij.
Stap 4 /8
Pel en snijd de rode ui in kleine stukjes.
Stap 5 /8
Doe de resterende maïs, groentebouillon, knoflook (geschild en geperst), rode ui, gerookte paprika, zout, chilipoeder en peper in de mengkom. Sluit het deksel en zet het programma 25 minuten op SMOOTH SOUP van de Perfextmix Cook blender. Heb je deze niet? Doe alles dan in een steelpannetje en laat zachtjes koken voor 25 minuten.Fermer le couvercle et choisir le programme SMOOTH SOUP pendant 25 min. Lancer le programme.
Stap 6 /8
Voeg de kokosmelk toe aan de soep. Stel het programma in op BLEND-snelheid 5 gedurende 2 minuten. Start het programma. Indien je een pannetje gebruikt: mix het geheel glad met een staafmixer en laat nog voor 2 minuten opwarmen.
Stap 7 /8
Bak ondertussen de gemarineerde garnalen in een pan 3 minuten, af en toe roeren.
Stap 8 /8
Serveer in amuse glaasjes, garneer met mais en garnalen, bestrooi met verse koriander en gesnipperde bosui.