Luxe maïs-kokossoep met krokante garnalen
Tefal
Recept van Tefal

Luxe maïs-kokossoep met krokante garnalen

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 35min.
  • Bereiden
    10min.
  • Koken
    25min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 400 g Maïs, uit blik

  • 350 ml Groentenbouillon

  • 1 teentje Knoflook

  • 1 stuk Rode ui

  • 2 tl Paprikapoeder

  • 2 tl Zout

  • 2 snuifje Peper

  • 20 cl Kokosmelk

  • 150 g Garnalen

  • 1 tl Knoflookpoeder

  • 0.5 tl Komijnpoeder

  • 2 snuifje Zout

  • 1 stuk Rode peper

  • 1 el Koriander

  • Lenteui

Bereiding

Stap 1 /8

Doe de garnalen in een schaaltje met knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, komijn en zout. Meng door elkaar en laat marineren.

  • 150g Garnalen
  • 1tl Knoflookpoeder
  • 0.5tl Komijnpoeder
  • 2snuifje Zout

Stap 2 /8

Snijd en ontpit de paprika en snijd hem in kleine blokjes. Bak de paprika in een pan met een scheutje olijfolie tot hij gekleurd is.

  • 1stuk Rode peper

Stap 3 /8

Doe 50 g mais, de paprikablokjes en de gehakte koriander in een kom. Meng en zet opzij.

  • 400g Maïs, uit blik
  • 1el Koriander

Stap 4 /8

Pel en snijd de rode ui in kleine stukjes.

  • 1stuk Rode ui

Stap 5 /8

Doe de resterende maïs, groentebouillon, knoflook (geschild en geperst), rode ui, gerookte paprika, zout, chilipoeder en peper in de mengkom. Sluit het deksel en zet het programma 25 minuten op SMOOTH SOUP van de Perfextmix Cook blender. Heb je deze niet? Doe alles dan in een steelpannetje en laat zachtjes koken voor 25 minuten.Fermer le couvercle et choisir le programme SMOOTH SOUP pendant 25 min. Lancer le programme.

  • 400g Maïs, uit blik
  • 350ml Groentenbouillon
  • 1teentje Knoflook
  • 2tl Paprikapoeder
  • 2tl Zout
  • 2snuifje Peper

Stap 6 /8

Voeg de kokosmelk toe aan de soep. Stel het programma in op BLEND-snelheid 5 gedurende 2 minuten. Start het programma. Indien je een pannetje gebruikt: mix het geheel glad met een staafmixer en laat nog voor 2 minuten opwarmen.

  • 20cl Kokosmelk

Stap 7 /8

Bak ondertussen de gemarineerde garnalen in een pan 3 minuten, af en toe roeren.

Stap 8 /8

Serveer in amuse glaasjes, garneer met mais en garnalen, bestrooi met verse koriander en gesnipperde bosui.

  • Lenteui

Schaal SS-185673

Handig!

€ 10,60

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Onmisbaar!

€ 5,00

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Referentie permanent uitverkocht

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Referentie permanent uitverkocht

Ovenrooster SS-185760