Ovengebakken vis
- Totale tijd 30min.
- 15min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
250 g Wortels (ongeveer 2 of 3)
150 g Ui (1 grote)
1 el Tomatenpasta
2 el Azijn met 5% zuur
1 tl Suiker
10 cl Water
2 Kruidnagels
Zout, peper
1 el Plantaardige olie
500 g Witvis, 2 cm dik, zonder vel (kabeljauw of koolvis)
2 bladje Laurierblad
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /4
Schil de wortels en rasp ze met een grove rasp. Pel en snipper de ui. Leg de groenten in de ovenaccessoire. Meng in een kom de tomatenpasta met azijn, suiker, water, kruidnagels, zout en peper. Schenk dit over de groenten.
Stap 2 /4
Leg de stukken vis op een bord, breng op smaak met peper en zout en bestrijk beide kanten met olie. Zet aan de kant.
Stap 3 /4
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat wanneer de Optigrill is voorverwarmd 5 minuten koken. Meng de groenten, leg de vis er bovenop, druk ze licht aan, voeg de laurierbladeren toe en sluit de gril. Bak nog 10 minuten.
Stap 4 /4
Serveer warm of koud.